Anglikánské církvi hrozí rozkol kvůli přístupu k homosexuálům

V anglikánské církvi roste spor kvůli přístupu k otázce homosexuality. Arcibiskupové vyzvali své americké a kanadské kolegy, aby se zřekli účasti na zasedání nejvyššího orgánu církve - poradní rady, a to až do příští konference v Londýně v roce 2008.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Big Ben

Big Ben | Foto: europa.eu.int

Rozhodnutí anglikánské církve požádat americké a kanadské souvěrce, aby se dobrovolně zřekli účasti na zasedání poradní rady, se považuje za kompromisní řešení ve snaze odvrátit úplnou roztržku v církvi. Současnou krizi vyvolalo jmenování homosexuálního kněze Robinsona anglikánským biskupem ve Spojených státech a rozhodnutí kanadských anglikánů žehnat párům stejného pohlaví.

Konzervativní anglikáni argumentují, že bible vyžaduje od homosexuálů a lesbiček, aby se káli a zdržovali se pohlavního života. Liberálové oproti tomu namítají, že bibli je třeba interpretovat ve světle moderních znalostí a uznávat, že lidé se narodí se svou sexualitou, což by se nemělo popírat.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme