Olomoučtí hokejisté míří na play off s pokorou

26. leden 2016

Měli bojovat o udržení v extralize, teď se ale rvou o umístění v první šestce. Olomoučtí hokejisté získali zatím třiašedesát bodů a sbírat další chtějí i ve všech zbývajících zápasech včetně dnešního souboje se Spartou.

Třiašedesát bodů a pátá příčka v tabulce je bilance hokejistů Olomouce po třech čtvrtinách extraligy. Výsledky, které které byly pro příznivce klubu ještě před sezónou z oblasti snů.

Olomoučané s kádrem neznámých hráčů s nevelkými extraligovými zkušenostmi měli totiž podle předpokladů bojovat o to, aby se vyhnuli baráži o setrvání v soutěži.

Olomoučtí hokejisté mohou dokonce myslet i na umístění v nejlepší šestce tabulky, které zajišťuje start ve čtvrtfinále play off. Především chtějí ale trpělivě sbírat bod po bodu.

„Každý zápas, ze kterého nevyjdeme na prázdno a aspoň jeden bod získáme, je super,“ říka útočník olomouckého týmu Tomáš Mikúš.

Především pokoru a trpělivost mužstva zdůraznil útočník František Skladaný, který olomoucký celek posílil minulý týden:

„Myslím, že nikomu nechybí pokora a každý si je samozřejmě vědomý té pozice, kde se mužstvo nachází. Můj dojem je, že se jde od tréninku k tréninku, do zápasu k zápasu. A mužstvo bude určitě bojovat o co nejvyšší příčky.“

Čtěte také

Plně s ním souhlasí i lídr olomouckého týmu Pavel Skrbek a o umístění po posledním kole soutěže proto nechce vůbec spekulovat. Nejdůležitější bude podle něj podávat v každém utkání kvalitní výkon.

Jako třeba v tom posledním v neděli, i když Olomouc v něm podlehla po prodloužení Třinci jedna dva. „Teď je důležitým cílem jít od zápasu k zápasu. Jestli budeme v šestce, se uvidí až na konci ligy. Ale pokud budeme hrát jako teď, tak se nemáme čeho bát,“ vyjádřil s hrdostí Skrbek.

A to ani dnes v Praze v souboji se Spartou, která v posledních třech zápasech nastřílela doma dvacet branek. Olomoucký trenér Jan Tomajko si přesto žádný strach z kanonády soupeře nepřipouští.

„Sparta má teď formu, dává hodně gólů. Ale my zase těch gólů moc nedostáváme, takže si myslím, že tam nejedeme dostat nějakou dardu,“ přiznal bezstarostně Tomajko.

autoři: min , Hana Owsianková
Spustit audio