Při návštěvě brněnského Zetoru se prezident Zeman vyslovil proti sankcím vůči Rusku

Prezident Miloš Zeman dnes v rámci návštěvy Jihomoravského kraje zavítal do brněnské firmy na výrobu traktorů Zetor. V montážní hale si Zeman prohlédl nejnovější model traktoru, který právě sjel z výrobní linky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman v Brně navštívil společnost Zetor Tractors

Prezident Miloš Zeman v Brně navštívil společnost Zetor Tractors | Zdroj: ČTK

„Je to pro nás velmi důležité, protože pan prezident jako pan premiér v roce 1992 rozhodl o prodeji Zetoru pro naši společnost,“ přivítal prezidenta předseda představenstva firmy Zetor Martin Blaškovič.

Strojírenská firma loni vyrobila asi 4 tisíce kusů traktorů. Pokles výroby je způsobený mimo jiné tím, že se zpřísnily emisní limity. Vzpruhou pro brněnský podnik může být mezinárodní obchod.

Přehrát

00:00 / 00:00

V brněnské strojírenské firmě Zetor si prezident Miloš Zeman prohlédl nejnovější traktor, informuje Tomáš Jelen

Nedávno například vedení potvrdilo zakázku na dodání dvou set padesáti traktorů do Íránu. A takzvaná ekonomická diplomacie byla i tématem pro prezidenta Miloše Zemana.

„Jsem zásadní odpůrce jakýchkoli sankcí, jakékoli blokády a jakéhokoli embarga, protože to ničemu nepomáhá. Věřím, že ještě v tomto roce dojde k odvolání sankcí proti Ruské federaci.“

Asi dvacet minut potom prezident odpovídal na dotazy zaměstnanců firmy, kterých se v montážní hale sešly asi tři stovky. Hlavními tématy byla budoucnost České republiky a otázka migrační krize.

„Řešení je nebát se použít vlastní armádu a vlastní síly pro hájení naších hranic, což je zejména na jižní Moravě velmi důležité, neboť pokud se migrační vlna začne přelévat přes naše hranice, tak to bude právě tady,“ upozornil.

Bezpečnost bude hlavní náplní prezidentské návštěvy zítra. Na Břeclavsku si Zeman spolu s hraniční hlídkou, zástupci integrovaného záchranného systému a armády prohlédne to, jak je zajištěna státní hranice.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme