Německá vláda schválila přísnější zákony pro uprchlíky

Žadatele o azyl, kteří se v Německu dopustí trestného činu, chce německá vláda rychleji deportovat do jejich původních zemí. Novelu zákona, kterou připravila ministerstva vnitra a spravedlnosti, dnes v Berlíně schválila vláda. Než vstoupí v platnost, musí ji odsouhlasit ještě parlament.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléřka Angela Merkelová na zasedání CDU v Mohuči

Kancléřka Angela Merkelová na zasedání CDU v Mohuči | Zdroj: Reuters

Úprava zákona je přísnější v tom, že k vykázání ze země bude jako důvod stačit i podmínečné odsouzení žadatele o azyl v délce více než jednoho roku. Dosud se deportace vztahovaly pouze na ty, kteří byli odsouzeni k bezpodmínečným trestům vyšším než dva roky.

Návrh také uvádí, že žadatel o azyl či jakýkoli jiný cizinec páchající v Německu ve zvýšené míře kriminální činnost svým chováním ohrožuje občanský klid a vstřícnost společnosti k přistěhovalectví a k přijímání běženců.

Přísnější zákony jsou reakcí na sexuální útoky ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem a dalších německých městech, kterých se podle dosavadních zjištění policie dopustili cizinci a azylanti ze severní Afriky a také Sýrie.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme