V podprsence Hingisové do finále Australian Open. Musím ji vrátit, směje se Hlaváčková

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká hrají nejlepší turnaj od té doby, co se po dramatickém rozpadu znovu daly dohromady. Vůbec poprvé v kariéře budou bojovat o titul v ženském deblu na Australian Open. A to i proti Martině Hingisové, která Hlaváčkové půjčila na semifinále podprsenku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

V semifinále prvního grandslamového turnaje roku Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou nerozhodila ani dešťová přestávka a svým úspěchem v Melbourne stihly potěšit i dvě slavné české rodačky – Martiny Navrátilovou a Hingisovou.

„Cítíme z Martiny Navrátilové podporu. Ona je vedle nás ve skříňce a hned vedle ní je Martina Hingisová. Ta dnes říkala, že je to takový šťastný koutek. Je hrozně fajn se s nimi bavit o tenise. Jak to vidí nebo co nám k tomu řeknou, je obohacující,“ tvrdí Hlaváčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistky Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou těší, že se můžou o tenise bavit právě s Martinami Návratilovou a Hingisovou. V Melbourne s nimi mluvil Jaroslav Plašil

S Navrátilovou se české deblistky stihly na chodbě tentokrát jen pozdravit, ale s Hingisovou se v šatně zdržely déle. A bylo to prý šťastné setkání, líčí.

„Nevysušila jsem si podprsenku, tak mi Martina Hingisová jednu půjčila. Pak jsme neprohrály skoro ani jeden míč, tak jsem jí říkala, že ji asi nevrátím, až po finále, že mi přinesla hrozně štěstí. A ona že: ,Ne, na finále, když budeme hrát proti vám, mi ji musíš vrátit,‘“ vypráví Hlaváčková, která bude muset přání Martině Hingisové zřejmě splnit.

Se slavnou Švýcarkou a také se Saniou Mirzaovou z Indie se ve finále Australian Open česká dvojice skutečně utká. S čím ještě mohou Hlaváčková a Hradecká v zápase o titul počítat, už také vědí. Své poslední soupeřky si totiž prohlédly v televizi.

„V televizi je to nejlepší, tam to zopakují a ještě to někdo komentuje, takže nám dává tipy,“ usmívá se Hlaváčková.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou jsou na Australian Open ve finále čtyřhry

Číst článek

I kdyby duel svých konkurentek na obrazovce neviděly a nikdo by jim k němu nic neřekl, také by na finále vyrazily připravené. S kým mají tu čest, dobře vědí. A že jde o od léta neporažený pár, také.

„Martina tam bude určitě přebíhat a Sania to bude forhendem umisťovat. Dost to bude lítat,“ dodává Hradecká.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme