Volejbalistky Prostějova se rozloučily s Ligou mistryň porážkou

Volejbalistky Prostějova prohrály v závěrečném kole základní části Ligy mistryň v domácí hale s polským týmem Police 0:3 po setech 19:25, 14:25 a 18:25. Utkání trvalo pouze 69 minut. V tabulce skupiny C skončily české mistryně poslední a se soutěží se loučí se ziskem jediného bodu. V šesti zápasech uhrály Hanačky pouze tři sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polský tým police zdolal volejbalistky Prostějova v Lize mistryň 3:0 na sety

Polský tým police zdolal volejbalistky Prostějova v Lize mistryň 3:0 na sety | Zdroj: ČTK

„Hodně jsme chybovali. Naopak volejbalistky Polic hrály výborně. Největší rozdíl ve výkonu obou týmů byl v útoku a obraně na síti. Celkově jsme byli horším týmem a soupeř vyhrál zaslouženě,“ konstatoval kouč volejbalistek Prostějova Miroslav Čada.

Jeho svěřenkyně nenavázaly na výkon z Istanbulu, kde v minulém kole potrápily obhájkyně titulu. Tentokrát držely se soupeřkami krok pouze v úvodním setu do stavu 17:19. Polský tým, který herně táhla česká reprezentantka Helena Havelková, si pak šňůrou pěti bodů zajistil klid do koncovky.

Po ztrátě prvního setu domácí volejbalistky nečekaně odpadly. Zaostávaly v obraně, chybovaly v útoku. Naopak soupeř vynikal precizní obranou na síti, útočným důrazem a tlak si vypracoval i tvrdým a přesným podáním.

Oproti minulým zápasům se v domácím týmu nedařilo mladé kubánské smečařce Vargasové, její úspěšnost v útoku byla pouze 23 procent. Hanačkám nešla ani kombinace, zejména ve druhém setu nabídly po nevynucených chybách Policím laciné body.

„Na našem výkonu bylo patrné, že pokud se nedaří Vargasové, tak to ovlivní hru celého družstva. Musíme si ale uvědomit, že je této hráčce teprve šestnáct let. Nemůžeme od ní očekávat, že potáhne tým celou sezonu,“ řekl Čada.

Z útlumu se prostějovské volejbalistky dostaly na chvíli ve třetí sadě. Stačilo to ale jen na snížení manka na rozdíl tří bodů. Zvrat polský tým nepřipustil. Jeho nejlepší hráčkou byla Havelková s 15 body, Montaňová přidala 14. V týmu Prostějova si připsala 12 bodů Steenbergenová.

„Letošní ročník Ligy mistryň se nám ve srovnání s loňskem tak nevydařil. Měli jsme ve skupině nesmírně silné protivníky, které jsme chtěli doma více potrápit. To nám nevyšlo,“ uvedl Čada.

Utkání 6. kola skupiny C volejbalové Ligy mistryň:

Agel Prostějov - Chemik Police 0:3 (-19, -14, -18)
Rozhodčí: Fischerová (Něm.), Szabó (Maď.). Čas: 69 min. Diváci: 1000.

Sestava a body Prostějova: Markevičová 6, Steenbergenová 12, Vargasová 7, Gambová 8, Borovinšeková 3, Weissová, libero Kovářová - Hertelová 2, Soaresová. Trenér: Čada.

Nejvíce bodů Police: Havelková 15, Montaňová 14, Veljkovičová 9.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme