Na konci jsme vypnuli, přiznali basketbalisté Nymburka po výhře nad Sofií

Nymburští basketbalisté si zachovali naději na postup do play off Europe Cupu. Pomohla jim k tomu výhra nad bulharskou Sofií. Především díky zlepšenému výkonu ve druhé půli Středočeši vyhráli 85:78, ale závěr si sami zkomplikovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka si v Europe Cupu poradili se Sofií 85:78

Basketbalisté Nymburka si v Europe Cupu poradili se Sofií 85:78 | Zdroj: ČTK

Nymburští basketbalisté v první půli svým výkonem fanoušky skutečně nenadchli. Vojtěch Hruban si ale nemyslí, že by Středočeši v té chvíli byli horším celkem.

„Celý zápas jsme relativně slušně bránili, kromě nějaké tříminutovky na konci, kdy už jsme si asi trošku vsugerovali, že to máme vyhrané. Oni se najednou nějakým zázrakem zvedli, začali dávat a začali běhat, což jsme nečekali. Můžeme být rádi, že jsme to uhráli. Myslím, že rozhodující byla naše obrana, práce rukama, docela dost zisků a rychlé protiútoky,“ tvrdil Hruban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodující byla podle basketbalisty Nymburka Vojtěcha Hrubana v utkání Europe Cupu proti Sofii obrana, práce rukama a rychlé protiútoky

Důležitý byl závěr druhé čtvrtiny, kdy se Nymburk po delší době znovu dostal do vedení. Pomohla k tomu trojka právě v podání Hrubana.

„Myslím, že jsme se na obrat docela nadřeli. A pak když to přišlo, už jsme je před sebe nepustili. Takže z tohohle pohledu možná byla moje trojka důležitá,“ pokračoval Hruban.

K duelu na nymburské palubovce se vyjádřil také pivot Petr Benda: „V prvním poločase nám scházela lehkost v útoku, hodně jsme ztráceli. Patnáct minut druhého poločasu bylo z naší strany perfektních, takhle jsme chtěli hrát celé utkání. Ale posledních pět minut jsme trošku vypnuli. Už jsme si mysleli, že je rozhodnuto. Naštěstí nebude rozhodovat skóre s tímto týmem.“

Klub z bulharské Sofie uzavírá pořadí ve skupině. Benda se nedomnívá, že by kvůli tomu český šampion zápas podcenil.

„Věděli jsme, že nás porazili na domácí palubovce o čtrnáct bodů. Kvalitní tým, trošku lepší na domácí palubovce než na venkovních hřištích, ale mají šest sedm hráčů, kteří neslezou z palubovky a mají hodně míčů, takže na to jsme se chtěli zaměřit,“ řekl Benda.

Po vítězství o sedm bodů nymburská naděje na postup do vyřazovacích bojů stále žije. To za předpokladu, že za týden porazí doma Antverpy a Ventspils prohraje v Sofii.

Bez evropského basketbalu fanoušci v Nymburce nebudou ani ve čtvrtek. Basketbalistky středočeského klubu totiž ve čtvrtfinále Eurocupu od 19 hodin hostí maďarský Miškolc.

Utkání 5. kola skupiny P nadstavby Poháru FIBA Europe basketbalistů:

Nymburk - Academic Sofia 85:78 (20:22, 42:39, 69:53)
Nejvíce bodů: Dixon 23, Hruban a Sant-Roos po 15, Jagodič-Kuridža 12 - Taylor 18, Barovič 16, Sakič a Ivanov po 13. Fauly: 24:22. Trestné hody: 21/16 - 19/10. Trojky: 7:10. Doskoky: 33:31.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme