VIDEO: Rozpravy o českých médiích

28. leden 2016

První letošní Rozpravy o českých médiích se budou věnovat Syndikátu novinářů ČR.

Pokud to dneska na Hollar nestíháte nebo nejste z Prahy, dívejte se na online stream z Rozprav. Jací hosté přijali pozvání tentokrát? Přečtěte si pod videonáhledem!

Adam Černý
Mgr. Adam Černý je dlouholetý novinář a od roku 2009 předseda Syndikátu novinářů České republiky. Z jeho novinářské praxe uveďme, že od května 1990 do dubna 1995 pracoval jako vedoucí oddělení mezinárodní politiky v deníku Lidové noviny. Od května 1995 do ledna 1996 byl zahraničním komentátorem v České televizi. Specializace: evropská integrace, bezpečnostní otázky. Pracoval také ve zpravodajském týdeníku TÝDEN. Od ledna 2002 až dosud působí v deníku Hospodářské noviny.

Filip Rožánek
Mediální analytik, novinář a odborník na nová média. Od července 2015 je šéfredaktorem oborového týdeníku Marketing & Media, předtím připravoval obsahové speciály pro web Hospodářských novin. Více než osm let pracoval v Českém rozhlase, kde prošel pozicemi od webeditora přes vedoucího internetové redakce až po strategického analytika. Ve veřejnoprávním rádiu připravil reformy internetového zpravodajství a dětského vysílání. Za inovativní projekt „Srpen 1968 na sociálních sítích“ získal v roce 2014 Novinářskou cenu.

Barbora Osvaldová
Doc. Barbora Osvaldová vystudovala publicistiku na Fakultě sociálních věd a publicistiky (FSVP) UK v Praze. Od roku 1990 působí na Katedře žurnalistiky (IKSŽ FSV UK), kterou spoluzakládala; dnes je vedoucí katedry. Píše články do MFD, Lidových novin, Reflexu, Mediažurnálu atd. Je předsedkyní Komise pro etiku při Syndikátu novinářů České republiky.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio