Co bod, to tisíc dolarů. Voráčkovy góly pomáhají lidem s roztroušenou sklerózou

Hokejista Jakub Voráček dal poprvé v sezoně NHL dva góly v jednom zápase a pomohl tak nejen Philadelphii k výhře nad Washingtonem. Díky tomu totiž přibyly také další dva tisíce dolarů jeho nadaci, která pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček skóroval proti Washingtonu dvakrát a zařídil výhru v prodloužení

Jakub Voráček skóroval proti Washingtonu dvakrát a zařídil výhru v prodloužení | Zdroj: Reuters

„Za každý bod, který udělám, dávám tisíc dolarů na pomoc lidem, kteří to v České republice potřebují,“ řekl Voráček české verzi oficiálních stránek NHL. Nadaci založil před sezonou se svojí sestrou, která trpí roztroušenou sklerózou.

„Péče o pacienty v České republice není na takové úrovni. Ne všichni pacienti si mohou dovolit nejlepší léčbu, kterou by mohli dostat. Doufejme, že vydražené peníze pomůžou víc lidem,“ doufá Jakub Voráček, který k tomu přispívá na ledě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Góly a nahrávky z hole Jakuba Voráčka pomáhají nejen Philadelphii Flyers

Ne že by Philadelphia nějak válela, na play-off ztrácí 5 bodů. Je to i tím, že pořád něco dohání. „Začátek byl šílený, to si nemusíme mazat med kolem huby. Prvních 16 zápasů se nedařilo, to se stává, lidi nejsou roboti. Zůstal jsem u toho, co vždy fungovalo, a věděl jsem, že se to dřív nebo později otočí,“ vzpomíná Voráček.

Voráček s Neuvirthem dotáhli v NHL Philadelphii k vítězství na ledě lídra z Washingtonu

Číst článek

Alespoň u Jakuba Voráčka se zdá, že obrat přichází. Z posledních tří zápasů má pět bodů a nadace už má díky kladenskému odchovanci 38 tisíc dolarů, tedy necelý milion korun. A jak Voráček řekl české verzi stránek NHL, mohlo by se to herně, potažmo bodově zlepšovat.

„Bohužel jsme teď prohráli třikrát za sebou o gól, to nás stálo body. Ale hra se v posledních deseti zápasech zvedla, hrajeme dobrý hokej,“ těší Jakuba Voráčka.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme