Městská státní zástupkyně v Praze Hercegová odstoupila z funkce

Pražská žalobkyně Jana Hercegová rezignovala. Končí také její náměstkyně Ivona Horská a Dita Havlínová. Hercegová uvedla, že nechce spolu se svými podřízenými bránit personální obměně úřadu. Na státním zastupitelství všechny zůstanou jako řadové žalobkyně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská státní zástupkyně v Praze Jana Hercegová (na archivním snímku) rezignovala na svou funkci

Městská státní zástupkyně v Praze Jana Hercegová (na archivním snímku) rezignovala na svou funkci | Zdroj: ČTK

„Paní doktorka Hercegová vždy veřejně deklarovala názor, že je zastánce funkčních období vedoucích státních zástupců,“ vysvětlila mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

„Funkci městské státní zástupkyně v Praze, která je extrémně náročná a exponovaná, vykonává již devátým rokem. Podle jejího názoru je to doba, kdy by již vždy mělo dojít k obměně v obsazení funkce krajského státního zástupce tak, aby nedošlo ke stagnaci v činnosti takového státního zastupitelství,“ dodala.

V minulosti vlivná žalobkyně čelila kritice kvůli tomu, že zastavila vyšetřování některých kauz. Podle kriminalistů například kryla lobbistu Romana Janouška. Hercegová to ale odmítla, prý ho vůbec nezná.

Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme