Předsedou ČUS zůstává Miroslav Jansta, chce tlačit na politiky

Tak výrazné podpory, jaké se dostalo Miroslavu Janstovi, se dočká málokdo. Vlivný právník, lobbista, majitel basketbalového Nymburka a předseda České basketbalové unie zůstává i dál předsedou České unie sportu (ČUS). Delegáti valné hromady bývalého ČSTV ho navíc zvolili naprosto jednoznačně. Dostal 99,27 % jejich hlasů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta

Předseda České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta | Zdroj: ČTK

„Jsem rád, že to nebylo 100 procent. Znamená to, že tu někdo uvažuje trochu jinak. To je dobře,“ konstatoval po znovuzvolení ČUS Miroslav Jansta.

Je to jeden člověk ze 143, takže převaha, kterou máte, je naprosto drtivá. Jaké to jsou pocity?

Jsou nebezpečné, svědčí o totální převaze, ale ta tady není. Myslím, že jsme se hlavně dohodli na tom, co je potřeba dělat. Myslím, že reprezentuji tento směr. Chci pokračovat v tom, co jsme rozjeli a nastartovat nové věci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány Miroslava Jansty zjistil reportér ČRo Tomáš Kohout

Sport je živý a jeho představitelé musí být také. Musí hledat myšlenky, aby sport prosadili.

Takže s tím, jak funguje ČUS dovnitř, jste spokojený?

Jsem spokojený s tím, co jsme dosáhli, ale chceme víc. Trápí mě to dole, to zázemí, ty klubové jednoty. Sám mám klub a vím, jaké mám těžkosti. Za 4 roky se pro něj nic zásadního nezměnilo. Musí se změnit státní správa v oblasti sportu.

Každý člověk, který miluje sport, nespoléha na „hořejšek“, ale očekává od něj, že bude tlačit na stát, na politiky, aby se začali chovat ke sportu tak, aby usnadnili provozování sportu. Nemluvím jako předseda ČUS, ale jako představitel klubu.

Říkal jste také, že budete ještě radikálnější směrem navenek, co to znamená?

Když jednáme s politiky, oprávněně mi předhazují řadu věcí, které se v minulosti staly. Ty jsou spojené s konkrétními lidmi. Ti nejsou vedení v ČUS, ale bohužel jsou jinde.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme