Djokovič si ve finále poradil s Murraym a pošesté v kariéře vyhrál Australian Open

Srbský tenista Novak Djokovič v dnešním finále Australian Open přesvědčivě zdolal Brita Andyho Murrayho ve třech setech 6:1, 7:5 a 7:6 a pošesté v životě se stal šampionem Australian Open. Světová jednička začala utkání ve velkém stylu a Brit zpočátku neměl moc šancí. Posléze se sice hra vyrovnala, ale ani to nepřineslo Djokovičovi větší komplikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič během finále Australian Open

Novak Djokovič během finále Australian Open | Zdroj: Reuters

Očekávaný vrchol Australian Open začal jednoznačným vítězstvím Djokoviče v úvodní sadě, kterou srbský hráč získal za půl hodiny v poměru 6:1. Murray sice měl hned na úvod prvního dějství šanci brejkbolu, ale tu favorit dokázal zlikvidovat.

Vyrovnanější partii nabídli tenisté divákům ve druhém setu, který trval 80 minut, tedy takřka třikrát déle než ten první.

Ve druhé sadě sice opět dokázal Djokovič britského tenistu za 3:3 připravit o podání, ale Murray se nevzdal a dokázal vývoj setu srovnat.

O osudu druhého setu rozhodla 11. hra, kdy si Murray sice při svém podání vypracoval náskok tří gembolů, ale hru nezvládl doservírovat a naopak o svůj servis přišel. Djokovič toho následně využil a dostal se do vedení 2:0.

Také třetí set nabídl rovnocennou partii, kterou v tomto případě rozhodl až tie-break. Ten příliš nevyšel Murraymu, jenž se mimo jiné dopustil dvakrát dvojchyby, a usnadnil tak Djokovičovi cestu k zisku v pořadí již 11. grandslamového titulu.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme