Jágr prohrál finále Utkání hvězd NHL, zářil nechtěný obr John Scott

Z nového formátu All-Star Game NHL vyšel vítězně tým Pacifické divize s obrovitým kapitánem Johnem Scottem. O zisku milionu dolarů rozhodl jediný gól proti Atlantické divizi Jaromíra Jágra. Český veterán jednou skóroval v semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr překonává Bradena Holtbyho

Jaromír Jágr překonává Bradena Holtbyho | Zdroj: Reuters

V Nashvillu proti sobě první nastoupily výběry z Východní konference. Hrálo se na dvacet minut ve třech hráčích na obou stranách a výsledkem 4:3 postoupili hvězdy z Atlantické divize s kapitánem Jaromírem Jágrem.

Česká osmašedesátka zazářila v polovině zápasu. Nejstarší hráč letošních All-Stars ujel o generaci mladším spoluhráčům a překonal Bradena Holtbyho v brance konkurentů z Metropolitní divize. V Jágrově týmu zářil i 19letý mladík Larkin se třemi asistencemi.

Druhé semifinále přineslo dvojnásobek gólů. Výběr centrální divize Patricka Kanea podlehl Pacifické divizi Johna Scotta 6:9.

Dvoumetrový bijec Scott, který byl dva týdny před utkáním vyměněn a poslán na farmu si zápas užil. Ovace vestoje sbíral za dva góly i náznak bitky s Kanem. Kapitáni se do sebe ale pustili s úsměvem. Oba se znají z předchozích působišť.

Ve finále šlo o milion dolarů, což je v přepočtu více než dva miliony korun na jednoho, a rozhodla jediná branka. Zářili především gólmani Roberto Luongo a Jonathan Quick.

Rozhodl Corey Perry, který se ve 14. minutě přehnal přes Jaromíra Jágra a překonal střídajícího Bena Bishopa. Z vítězství a tučné prémie se tak raduje Pacifická divize.

Nejužitečnějším hráčem duelu byl zvolen John Scott. Završil tak příběh, ve kterém se vzepřel i vedení NHL. „Zbožňuju tohle město,“ vyznal se Nashvillu, než ho spoluhráči vzali na ramena.

Před svým návratem do nižší soutěže AHL, kam byl poslán po výměně do Montrealu, má jasno i o rozdělení prémiel. „Sto procent beru já, ostatní si rozdělí zbytek," zavtipkoval.

John Scott si závěr All-Star užil na ramenou spoluhráčů | Foto: Reuters

Utkání hvězd NHL v Nashvillu:
Finále:
Pacifická divize - Atlantická divize 1:0 (0:0)
Branka a nahrávky: 14. Perry (D. Sedin, Burns). Rozhodčí: O'Rourke, Walsh - Rody, Murray. Diváci: 17.006.
Sestavy:
Pacifická divize: Quick (11. Gibson) - Doughty, Burns, Giordano - Perry, D. Sedin - Pavelski, Scott - Hall, Gaudreau. Trenér: Darryl Sutter.
Atlantická divize: Luongo (11. Bishop) - E. Karlsson, Subban, Ekblad - Jágr, R. O'Reilly - Larkin, Stamkos - P. Bergeron, Komarov. Trenér: Gerard Gallant.

Semifinále:
Atlantická divize - Metropolitní divize 4:3 (2:2)
Branky a nahrávky: 4. E. Karlsson (Larkin), 10. Jágr (Larkin), 13. Ekblad (R. O'Reilly, Komarov), 16. Subban (Larkin, Bishop) - 2. Letang (Malkin), 5. Kuzněcov (Faulk), 11. Malkin (Saad, Schneider).
Sestavy:
Atlantická divize: Luongo (11. Bishop) - E. Karlsson, Subban, Ekblad - Jágr, R. O'Reilly - Larkin, Stamkos - P. Bergeron, Komarov. Trenér: Gerard Gallant.
Metropolitní divize: Holtby (11. Schneider) - McDonagh, Letang, Faulk - Giroux, Tavares - Malkin, Saad - Bäckström, Kuzněcov. Trenér: Barry Trotz.

Centrální divize - Pacifická divize 6:9 (3:3)
Branky a nahrávky: 1. Neal (Duchene, S. Weber), 9. Neal (Duchene, S. Weber), 10. P. Kane (Jamie Benn, Rinne), 15. Byfuglien (Seguin, Tarasenko), 15. Seguin (Byfuglien, Tarasenko), 19. Josi (Seguin, Neal) - 1. Scott (Burns), 6. Pavelski (D. Sedin, Perry), 9. Gaudreau (Giordano, Hall), 12. D. Sedin (Gibson), 14. Scott (Burns), 15. Hall (Gaudreau), 15. D. Sedin (Perry, Doughty), 18. Hall (Burns), 19. Doughty (Pavelski).
Sestavy:
Centrální divize: Rinne (11. Dubnyk) - S. Weber, Josi, Byfuglien - Neal, Duchene - P. Kane, Jamie Benn - Seguin, Tarasenko. Trenér: Lindy Ruff.
Pacifická divize: Quick (11. Gibson) - Doughty, Burns, Giordano - Perry, D. Sedin - Pavelski, Scott - Hall, Gaudreau. Trenér: Darryl Sutter.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme