Basketbalista Svitav dal soupeři pěstí, musí počítat se zákazem činnosti

Bez křídelního hráče Jana Špačka se musí obejít basketbalisté Svitav v dnešním ligovém utkání proti Prostějovu. Špaček je totiž mimo hru po svém víkendovém zkratu na palubovce Pardubic, kdy se pěstí ohnal po jednom ze soupeřů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal. Ilustrační foto

Basketbal. Ilustrační foto | Foto: David Kubíček

„Hráč Kotas nesportovně podrazil hráče Špačka, ten ho praštil někam do obličeje. Následně přiběhl Nečas a pacifikoval hráče Špačka, aby k něčemu nedošlo. Použil trochu hrubší síly, než bylo potřeba,“ popsal situaci komisař utkání Pardubice – Svitavy Pavel Hlaváček.

Útočník, svitavský Jan Špaček, oficiálně mlčí, i když samotného Lukáše Kotase kontaktoval. Napadený pardubický hráč je zdravotně v pořádku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti k napadení pardubického basketbalisty přinesly Michal Jurman a Vojtěch Bidrman

„Chvíli jsem ležel a kontroloval, co mi je. Pak mě kluci odtáhli na střídačku. Od Honzy bych tohle nečekal, znám ho od jeho pěti let, jezdili jsme na dovolené. Napsal mi SMSku, ale víc bych to nerozebíral,“ nechce se k situaci vracet Lukáš Kotas.

Svitavská strana také nechce situaci komentovat. Přes sociální sítě se ale vyjádřil otec útočícího Jana Špačka, Pavel, který je zároveň manažerem svitavského klubu. Podle něj za vše mohl výrazně také předchozí faul Kotase na syna.

„S faulem Jana Špačka basketbalový klub nesouhlasí a považuje ho za zcela zbytečný. Ovšem do pralesní fotbalové ligy bych zařadil skopnutí Lukáše Kotase zezadu. Je vidět, že Lukáš něco z fotbalu pochytil," napsal Pavel Špaček.

Jde o největší incident na domácích palubovkách, který musí nyní ČBF řešit. Vše je právě v rukou Pavla Hlaváčka, který je zároveň disciplinárním ředitelem soutěže a rozhodne tak o trestu.

„Každou chvíli se na to video koukám, promítám si ho, ale definitivní rozhodnutí jsem ještě neudělal. Jsou možnosti finančních pokut, ale nejde o peníze, spíš o to ukázat ostatním hráčům, že tohle na hřiště nepatří. Upřednostňuji nějakou stopku, ta je pro mě důležitější než peníze,“ vyjádřil se Hlaváček.

Rozhodnout chce v nejbližších hodinách, určitě ale až po večerním zápase Svitav s Prostějovem, který skončí před 22. hodinou. Jan Špaček ze Svitav do něj automaticky nesmí nastoupit.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme