Fotbalový reprezentant Jiří Skalák přestoupil do anglického Brightonu

Fotbalista Jiří Skalák přestoupil z Mladé Boleslavi do týmu Brighton and Hove Albion FC, který působí ve druhé anglické lize. O přestupu českého reprezentanta se spekulovalo již delší dobu, ale nebylo jasné, zda přestoupí ještě před startem jarní fáze ligové sezony. Podle informací agentury Sport Invest, která Skaláka zastupuje, v Brightonu podepsal smlouvu na 3 a půl roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jiří Skalák krátce po podpisu smlouvy

Fotbalista Jiří Skalák krátce po podpisu smlouvy | Zdroj: ČTK

O možném transferu ofenzivního záložníka Jiřího Skaláka se množily informace již několik týdnů. O 23letého hráče měly údajně zájem i bundesligové týmy, ale rodák z Pardubic nakonec podepsal v druholigovém Brightonu, jemuž momentálně v tabulce náleží čtvrtá příčka a stále má šance na postup do Premier League.

Pro Skaláka bude anglická štace již druhým zahraničním angažmá, když před čtyřmi lety působil ve slovenském Ružomberoku. V rámci české ligy Skalák vystřídal několik klubů včetně pražské Sparty, se kterou v roce 2014 vybojoval mistrovský titul.

Guardiola si v Manchesteru užije i kulturu. Jeho úkolem je však úspěch v evropských pohárech

Číst článek

Od sezony 2014/15 pak působil v Mladé Boleslavi, kde podával takové výkony, že si vloni poprvé vysloužil pozvánku do reprezentace. Ve svém novém působišti bude nosit dres s číslem 38.

„Je to pro Jirku velká šance a výzva prosadit se v anglickém fotbale. Brighton je špičkově vedený klub, který má našlápnuto mezi anglickou elitu a to nejen kvůli aktuálnímu pořadí v soutěži. Zázemí klubu a jeho kroky ho předurčují k tomu, aby se jednalo o úspěšný tým příštích let. Jsem rád, že pan Dufek dodržel slovo a klub Jirkovi transfer umožnil,“ uvedl v prohlášení Skalákův agent Viktor Kolář.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme