Opora Barcelony Neymar jde k soudu. Bude vysvětlovat svůj přestup

Brazilský fotbalista ve službách FC Barcelona Neymar stane v Madridu před soudním tribunálem. Španělská justice sportovce vyšetřuje kvůli korupci a podvodům, které se údajně staly při přestupu hráče z brazilského klubu FC Santos do Barcelony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar bude před soudem vysvětlovat svůj přestup do Barcelony

Neymar bude před soudem vysvětlovat svůj přestup do Barcelony | Zdroj: Reuters

Už krátce po příchodu Neymara do Barcelony se mluvilo o tom, že cena, kterou katalánský klub az brazilskou hvězdu zaplatil, je vyšší, než vedení Barcy přiznalo. Jednomu z fanoušků klubu podal trestné oznámení. Tvrdil, že klub zaplatil 83 milionů eur, ne necelých 60.

K žalobě se přidala i skupina brazilských investorů, která měla mít z přestupu podíl. Tvrdila, že byla poškozena. Začalo tak vyšetřování bývalého šéfa Barcelony Sandra Rosella i současného Josepa Bartolomeua.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o případu vysvětlila zpravodajka ČRo Ľubica Zlochová

Sám Neymar sice minulý rok žádal o zastavení vyšetřování, ale soud to zamítl. Rozhodl, že je předpoklad nezákonného jednání více osob. Má jít o podvod a daňové úniky.

Neymar je ke španělskému soudu předvolán na pátou hodinu. Už dlouhé hodiny dopředu čekají televizní štáby a množství dalších novinářů. Fotbalista ve vystoupeních pro brazilská média působil naštvaně. Obvinění odmítl s tím, že když to někdo tvrdí, ať to dokáže.

Už včera vypovídali Sandro Rossell i Josep Maria Bartolomeu. Oba tvrdili, že přestup byl v pořádku a transparentní.

Předvoláni jsou i Neymarovi rodiče. Ale je možné, že soud splní jejich přání, aby vypovídali v Brazílii před výslechovou komisí.

Vojtěch Bidrman, Ľubica Zlochová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme