Škoda odhalila návrhy terénního auta Kodiaq. Jeho studii představí na autosalonu v Ženevě

Mladoboleslavská automobilka Škoda odhalila první skici svého nového prostornějšího vozu do terénu. Auto kategorie SUV, které bude větší než současný model Yeti, se představí v březnu na světovém autosalonu v Ženevě. Podle německého časopisu Auto Bild ponese název Kodiaq.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návrh nového SUV ŠKODA VisionS

Návrh nového SUV ŠKODA VisionS | Foto: Škoda Auto

Nový model se měl původně jmenovat Snowman, jeho současný název ale odkazuje na poddruh největšího medvěda hnědého, rozšířeného na ostrově Kodiak u jižního pobřeží Aljašky. U Škody se ale bude název psát s q na konci.

Nová škodovka by měla jako první disponovat takzvaným head-up displejem, tedy promítáním nejdůležitějších informací na přední sklo po vzoru stíhacích letadel. Samozřejmostí by měly být také systémy udržující vůz v pruzích, bezpečný odstup mezi vozy i automatický parkovací systém.

U Kodiaqu bude poprvé v rámci novodobých škodovek možnost sedmimístné verze, tedy se třemi řadami sedadel.

V Ženevě by měla být v březnu uvedena studie vozu nazvaná VisionS. Představení finální podoby automobilu se očekává na autosalonu v Paříži v záři. Do prodeje by se Kodiaq měl dostat na přelomu letošního a příštího roku.

Německý Auto Bild odhaduje jeho základní cenu na 24 tisíc eur, tedy v přepočtu 650 tisíc korun.

Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme