Australský úspěch pomůže Štěpánkovi v plánování. Z Kordy je 'přítel na telefonu'

Bez Petra Kordy, zato povzbuzený úspěchem z Australian Open bude Radek Štěpánek pokračovat v rozbíhající se tenisové sezoně. Příděl bodů za melbournské finále mu výrazně ulehčil plánování. S Petrem Kordou bude český tenisový bard také v kontaktu, byť už jen telefonním.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vztahy s tenistkami nejsou jednoduché, přiznává v Hostu Radiožurnálu Radek Štěpánek

Vztahy s tenistkami nejsou jednoduché, přiznává v Hostu Radiožurnálu Radek Štěpánek | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Neplánuji nikoho nového,“ stroze utnul Radek Štěpánek dotazy, zda bude hledat nového trenéra poté, co vyšlo najevo, že nebude dále pokračovat pod vedením Petra Kordy.

Bývalý kouč totiž zůstane „přítelem na telefonu“, takže 37letému tenistovi bude stále nablízku.

Přehrát

00:00 / 00:00

štěpánek.mp3

„Když budu potřebovat, tak vím, že můžu kdykoli zvednout telefon a Petrovi zavolat. Tím, že skončil vztah trenér – hráč, to celé nespadlo. Zůstalo nám přátelství, toho si vážím,“ svěřil se Štěpánek.

Váží si také svých výkonů na Australian Open. S novým kanadským parťákem Danielem Nestorem si zahrál deblové finále. Úspěch v něm mu paradoxně pomáhá i ke kariéře singlisty:

Na okruhu se počítají hlavně body, a právě díky těm melbournským se teď Radek Štěpánek může přihlásit do těch největších turnajů ve čtyřhře, a zároveň tak lépe plánovat singlovou budoucnost.

„Budu to kombinovat, ale tím, že se dostaneme do všech velkých turnajů, vím, jaký bude plán. Za dva tři týdny vím, co budeme hrát za turnaje. Tam si můžu dosazovat, kde budu chtít hrát kvalifikaci nebo challenger,“ přemýšlí o dalších cestách.

Radek Štěpánek také přiznal, že v následujících dnech ho čeká především trénink. A ten bude těžký i bez Petra Kordy. Potřebuje totiž ještě další stovky bodů, aby si mohl splnit své letošní cíle - zahrát si ve čtyřhře olympijské hry a prestižní Turnaj mistrů.

 

Tak a jsem doma. V 19:00 na Letisti Vaclava Havla, ve 20:00 uz v posilovne s Markem Vsetickem. Krasne privitani :-) Ale...

Zveřejnil(a) Radek Stepanek dne 1. únor 2016

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme