Basketbalový Nymburk čeká boj o postup ze skupiny Europe Cupu. Stačit však nemusí ani výhra

Nymburští basketbalisté zakončí své účinkování ve skupině Europe Cupu. Jejich posledním soupeřem bude na domácí palubovce dnes od 17.30 tým z belgických Antverp. Aby Středočeši mohli pomýšlet na postup do play-off, musí zvítězit. Ani to jim ale k účasti ve vyřazovacích bojích nemusí stačit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V minulém týdnu v Europe Cupu Nymburk zdolal Sofii. Zítra se o totéž pokusí proti Antverpám

V minulém týdnu v Europe Cupu Nymburk zdolal Sofii. Zítra se o totéž pokusí proti Antverpám | Zdroj: ČTK

Ve výhodnější pozici se totiž aktuálně nachází lotyšský Venstpils. V případě, že vyhraje v Sofii proti tamnímu týmu Lukoil Academic, Nymburku už nepomůže nic.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hráči Nymburku před zápasem Europe Cupu mluvil reportér ČRo Pavel Petr

„Budeme doufat, že Sofie doma vyhraje. Doma hrají trochu jinak než na venkovních hřištích, takže doufám, že se to podaří. Hlavně musíme zvítězit my a myslím si, že je v našich silách Antverpy porazit,“ domnívá se pivot Petr Benda.

Podle Vojtěcha Hrubana už podobnou situaci Středočeši v minulosti zažili.

„V této situaci nejsme poprvé a zatím nám to vždycky vyšlo. Zatím jsme vždy měli kliku, ale uvidíme. Lukoil je trochu nevyzpytatelný tým s takovou divočejší morálkou a nejsem si jistý, jak k zápasu přistoupí. My můžeme jenom doufat, že to vezmou zodpovědně a že se Venstpils pokusí porazit. Žádné velké šance tomu sice nedáváme, ale kdyby to vyšlo, tak by to bylo fajn,“ říká Hruban.

Basketbalista Jan Špaček dostal nejvyšší disciplinární trest v historii české nejvyšší soutěže

Číst článek

Pro takový zápas, jako je ten proti Antverpám, pak podle sportovního ředitele nymburského klubu Michala Ježdíka musí hráči mít dva druhy motivace - jednu vnitřní a druhou venkovní. Nerozhoduje se ale jen v samotném utkání.

„Tu venkovní můžeme pomoci zajistit my jako klub, trenéři, ale myslím si, že si to hráči uvědomují i sami a to tím, že znají tabulku a vědí, jak jsou ty karty vyložené na stole. A pak je zde ještě ta důležitější motivace a to je ta vnitřní – každý hráč chce podat co nejlepší výkon a na tom se to pak poskládá. Já tvrdím, že každý hráč má tři odpovědnosti – za svůj výkon, za výsledek a hru týmu. Pokud si toto všichni hráči uvědomí, tak je většinou výkon velmi dobrý,“ vysvětluje Ježdík.

Nerozhoduje se ale jen v samotném utkání. Čtveřice týmů ve skupině má nabitý program.

„Také se rozhoduje v tom týdnu předtím a to na základě toho, jaký má každý tým program. To znamenaná v domácí soutěži, respektive VTB lize. Pak tam také máte rozpoložení hráčů, protože basket není individuální sport, takže se ke každému hráči musíte chovat jinak,“ dodal Michal Ježdík.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme