Policie v Kolíně nad Rýnem posiluje před karnevalem bezpečnostní opatření

Během tradičního karnevalu v Kolíně nad Rýnem bude v ulicích ve srovnání s loňským rokem dvakrát tolik policistů. Novou bezpečnostní strategii vypracovala radnice spolu s organizátory karnevalu. Město tím reaguje na početné sexuální útoky a krádeže ze silvestrovské noci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Během karnevalu nasadí policie také mobilní kamerový systém

Během karnevalu nasadí policie také mobilní kamerový systém | Zdroj: Reuters

„To, co se v tomto městě stalo o silvestrovské noci, se nesmí opakovat," řekla starostka Kolína nad Rýnem Henriette Rekerová.

V ulicích bude od zítřejšího dopoledne na 2000 tisíce policistů, do temných míst v centru města postaví úřady svítilny na speciálních stožárech. Během karnevalu nasadí policie také mobilní kamerový systém.

"Důsledně zakročíme proti všem, kdo se nebudou držet pravidel," ubezpečil nový kolínský policejní prezident Jürgen Mathies.

O silvestrovské noci se v Kolíně nad Rýnem, ale i v dalších německých městech shromáždil dav mužů, kteří sexuálně napadali a okrádali ženy. Podle předběžných závěrů policejního vyšetřování byli pachatelé přistěhovaleckého původu, velkou část z nich tvořili žadatelé o azyl.

Papírová karikatura kanceléřky Merkelové připravená pro karneval v Kolíně nad Rýnem | Foto: Reuters

ČRo, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme