Jiří Kalous nahradí na lavičce hokejové Sparty Josefa Jandače, který přebírá reprezentaci

Na lavičku hokejové Sparty se od začátku příští sezony postaví Jiří Kalous. Nahradí Josefa Jandače, který byl zvolen novým koučem české reprezentace. Kalous podepsal s pražským klubem dvouletou smlouvu. Ta začne platit na začátku května.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté kapitán Jaroslav Hlinka, brankář Tomáš Pöpperle a obránce Jan Piskáček pózují s novými dresy Sparty

Hokejisté kapitán Jaroslav Hlinka, brankář Tomáš Pöpperle a obránce Jan Piskáček pózují s novými dresy Sparty | Foto: HC Sparta Praha

„Měli jsme na uvolněnou pozici trenéra několik kandidátů v Čechách i v zahraničí. Vybírali jsme z osobností, o kterých jsme přesvědčeni, že zvládnou specifické nároky sparťanského prostředí,“ řekl předseda představenstva klubu Petr Bříza.

Kalousovým asistentem bude Zdeněk Moták, který na stejné pozici působil ve Spartě doteď. Pražané navíc hodlají angažovat ještě dalšího asistenta, protože Kalous by měl jako asistent působit i u národního týmu.

„Jeho působení u reprezentace rozhodně není pro Spartu na škodu, naopak v něm vidíme mnoho pozitiv,“ uvedl Bříza.

Kalous u národního týmu působí i v současnosti. Stejně jako Jandač je jedním z asistentů Vladimíra Vůjtka staršího. Na klubové úrovni naposledy vedl Třinec. U Ocelářů ale na vlastní žádost v listopadu po sérii porážek rezignoval. V minulosti vedl Liberec, řadu let byl asistentem ve Slavii.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme