Fotky od potápěčů podpoří Světlušku. V centru Prahy je k vidění Podmořský svět

Charitativní výstava Podmořský svět na Staroměstské radnici v Praze nabízí od zítřka do 5. března na 200 barevných velkoformátových fotografií. Přední čeští i zahraniční fotografující potápěči se rozhodli podpořit sbírku Světluška, která pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým handicapem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotky z Podmořského světa pomohou se Světluškou nevidomým

Fotky z Podmořského světa pomohou se Světluškou nevidomým | Foto: Pavel Dupal

Expozice představí snímky 17 autorů, kteří se nechtějí svými nejlepšími podmořskými úlovky jen chlubit, ale věnují je prospěšné věci.

„Každá fotka je pouze v jednom výtisku. A každý návštěvník si může libovolnou fotku vydražit. Ceny začínají na 2000 korunách,“ popisuje ředitel Nadačního fondu ČRo Světluška Přemysl Filip.

„Jsou tam lachtani, velryby, delfíni, korálovci, žraloci,“ zve na výstavu, pro kterou své fotografie poskytli fotografující potápěči.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel Nadačního fondu ČRo Přemysl Filip zve na charitativní výstavu fotografií Podmořský svět na Staroměstskou radnici v Praze

„Můžu poděkovat panu doktoru Pavlu Dupalovi, známému pražskému ortopedovi a nadšenému potápěči, který má kolem sebe velkou skupinu českých i zahraničích kolegů, kteří sdílejí tuto vášeň. A v jejich hlavách se zrodil ten nápad,“ vysvětluje Filip.

Nadační fond už ví, jak s vybranými prostředky naloží. „Chceme, aby byl výtěžek spojený s vodou. Peníze budou směřovat na plavání nevidomých, na jejich potápění. Máme dokonce nevidomé windsurfery,“ říká Filip.

Fotografie krás podmořského světa pomohou nevidomým

Číst článek

Fotky z Podmořského světa pomohou se Světluškou nevidomým | Foto: Pavel Dupal

Zmiňuje ještě projekt Plaváček, který učí malé děti ze zrakovým a kombinovaným postižením plavat.

Výstava Podmořský svět bude otevřená od 4. února do 5. března na Staroměstské radnici v Praze denně od 10 do 18 hodin. Vstupné činí 100 korun pro dospělé a 20 korun pro děti.

„Tady se poprvé dostávají do situace, kdy si osahávají prostředí a cítí vlastní tělo. Tenhle projekt bychom chtěli velmi podpořit,“ dodává Filip.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Do projektu se zatím zapojilo více než 66 tisíc dobrovolníků a miliony dárců.

ČRo, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme