Basketbalový Nymburk přišel o postup v Europe Cupu ve venkovních zápasech

Basketbalisté Nymburka doufali, že si zahrají v Europe Cupu play-off. Jenže tenhle cíl nevyšel. Na závěr nadstavbové části sice porazili Antverpy 84:57, zároveň ale vyhrál i jejich konkurent v boji o druhé postupové místo ze skupiny - lotyšský Ventspils. Středočeši mohou litovat zápasů na palubovkách soupeřů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V posledním zápase skupiny sice Nymburk Antverpy porazil, na postup v Europe Cupu to nestačilo

V posledním zápase skupiny sice Nymburk Antverpy porazil, na postup v Europe Cupu to nestačilo | Zdroj: ČTK

„Potenciál na postup jsme měli velký. Bohužel na venkovních zápasech jsme vždycky měli minipasáž, ve které nás soupeř přehrál a dostal se od ‚minilaufu‘. Je to škoda, minimálně na postup tohle mužstvo mělo,“ uvedl po skončení zápasu s Antverpami nymburský asistent Lubomír Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nymburští basketbalisté se s Europe Cupem rozloučili vítězně, důvody vypadnutí zjišťoval reportér ČRo Pavel Petr

Dvanáctinásobný český šampion se na evropské scéně skutečně potýkal s nevyrovnanými výkony.. Bitvy v Antverpách a Ventspilsu sice prohrál minimálním rozdílem, ze tří venkovních zápasů ale nezískal jedinou výhru.

„Občas s tím máme problém. Venku nehrajeme tolik agresivně s tak dobrou obranou jako doma. To nás v konečném součtu stojí postup,“ lituje pivot Petr Benda.

„Oba soupeři si zasloužili postoupit. Vyhráli aspoň jedno utkání na venkovním hřišti, nám se to nepodařilo,“ uznal kvality lotyšského týmu a antverpských Giants.

Na vypadnutí se mohla podepsat také únava. Středočeši startují ve třech soutěžích, edle Europe Cupu také ve VTB lize a nejvyšší domácí soutěži. Jednotlivé zápasy tak často dělily pouze hodiny.

„Kombinujeme tři soutěže, i když letos českou ligu ve zmenšené míře. Jeli jsme ke dvěma zápasům, které jsme měli vyhrát, ale do Antverp jsme vyjížděli ve 4 hodiny ráno. Myslím, že to se na fyzickém stavu projeví. Ve Ventspilsu jsme hráli druhý zápas ve třech dnech,“ vzpomíná kapitán týmu Jiří Welsch.

 

Antverpy porážíme 84:57. Ventspils však v Sofii zvítězil 69:62 a proto naše cesta v Poháru FIBA Europe končí.Body:NBK...

Zveřejnil(a) Basketball Nymburk dne 3. únor 2016

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme