Policie obvinila pět lidí z korupce kvůli hospodaření pražské Nemocnice Na Homolce

Protikorupční policie obvinila kvůli hospodaření v Nemocnici Na Homolce pět lidí. Obvinění se týká let 2004 až 2012. Podle kriminalistů skupina spáchala trestné činy přijetí úplatku, podplácení a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Na Homolce

Nemocnice Na Homolce | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Podle našich závěrů se obvinění trestných činů měli dopouštět tím způsobem, že za úplatu uzavírali nevýhodné smlouvy pro Nemocnici Na Homolce,“ informoval mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Tímto jednáním měli obvinění způsobit škodu vyšší než 10 milionů korun. „Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ dodal Ibehej.

Kvůli údajné korupci v Nemocnici na Homolce už bylo před soudem sedm lidí včetně jejího bývalého ředitele Vladimíra Dbalého. Podle obžaloby manipulovali se zakázkami na digitalizaci chorobopisů a nákupu gama nože. Dbalému hrozí až 12 let za mřížemi. Obvinění odmítá.

Kauza Dbalý a Nemocnice na Homolce | Foto: Český rozhlas

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme