Los Fed Cupu: Plíšková nastoupí proti Halepové, Kvitová vyzve Niculescuovou

V prvním zápase prvního kola Fed Cupu na sebe narazí Karolína Plíšková se světovou trojkou Simonou Halepovou. Po nich se na kurt postaví Petra Kvitová, která vyzve Niculescuovou. Českým tenistkám přisoudil soupeřky dnešní los v rumunské Kluži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Fedcupový tým před losem prvního kola Fed Cupu v rumunské Kluži

Český Fedcupový tým před losem prvního kola Fed Cupu v rumunské Kluži | Zdroj: ČTK

„Bude to naprosto vyrovnané a těžké utkání před vyprodanou halou. Máme ale tak silnou sestavu, že jsme schopní je i s Halepovou porazit,“ věří nehrající kapitán české reprezentace Petr Pála.

Karolína Plíšková se Simonou Halepovou sehrála tři zápasy a všechny prohrála bez zisku setu. Naposledy v lednu v Sydney.

„Ona je jednou z nejlíp se pohybujících se holek na okruhu. Nemá extra zbraň, nepozabíjí to, takže záleží na mně, jestli si to uhraju,“ řekla před zápasem Plíšková.

Petra Kvitová rumunskou dvojku Niculescuovou, která na žebříčku figuruje na třicátém sedmém místě, jasně přehrála v jediném společném zápase v Eatsbourne.

„Teď už jsem si na to zvykla. Ale ze začátku mi to přišlo hodně zvláštní a říkala jsem si, jak to může hrát na takové úrovni. Budu muset být trpělivá,“ řekla Kvitová, která bude hrát první soutěžní zápasy od rozchodu s trenérem Davidem Kotyzou.

Češky Fed Cupu v současnosti vládnou. Loni porazily ve finále v Praze Rusky 3:2 na zápasy, obhájily titul a soutěž vyhrály už počtvrté za posledních pět let. Rumunky jsou díky Halepové ve Světové skupinně poprvé po 24 letech.

V neděli začíná program rovněž ve 12:00. Nejdříve by měly hrát jedničky týmů Kvitová s Halepovou a po nich Plíšková s Niculescuovou, ale nominace se můžou změnit. Na závěr se hraje čtyřhra. Vítězný tým postoupí do dubnového semifinále proti lepšímu z utkání Německa se Švýcarskem, poraženého čeká baráž.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme