Ministerstvo obrany prodává nepotřebné nemovitosti, koupit si můžete i takzvané řopíky

Pozemky u Benešova, Mnichovic nedaleko Prahy nebo u Chocerad nabízí k prodeji ministerstvo obrany. Vyhlásilo letošní první výběrové řízení na prodej nepotřebného majetku. Celkem 41 nemovitostí v součtu za nejméně 75 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řopík na hřebenové cestě

Řopík na hřebenové cestě | Foto: Jiřina Šmídová, Vladimír Homolka

„Poprvé nabízíme celkem 11 nemovitostí, 10 z nich jsou takzvané řopíky, tedy objekty bývalého pohraničního opevnění, o které je v poslední době stále větší zájem. Tentokrát jde o objekty v lokalitě Březí u Mikulova. Jedenáctým objektem je část budov v areálu bývalého muničního skladu Babice v okrese Praha východ,“ řekl mluvčí ministerstva obrany Petr Medek.

Opakovaně pak ministerstvo obrany nabízí například provozní a skladový areál Dukelských kasáren II v Rakovníku s minimální kupní cenou 24 a půl milionu korun nebo areál bývalé střelnice u Bradlecké Lhoty za necelých jeden a půl milionu korun. Součástí areálu jsou hlavně pozemky s celkovou výměrou 4 a půl hektaru.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme