Zuzana Hejnová se představí na MČR v Ostravě, světový šampionát ale vynechá

Dvojnásobná mistryně světa atletka Zuzana Hejnová změnila před olympijskou sezonou systém přípravy. Před srpnovým závodem na Hrách v Riu, kde by ráda bojovala o zlatou medaili, absolvuje celkem tři soustředění v Jihoafrické republice. Z toho druhého se vrátila ve čtvrtek a častější cestování za teplem je podle nejlepší české sportovkyně uplynulého roku přínosem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek | Zdroj: Reuters

„Je tam hlavně klid na trénink. V Praze mám pořád nějaké povinnosti a někde lítám. Je to pro mě i takový útěk do klidu,“ vysvětluje Zuzana Hejnová po soustředění, které mělo kvůli k blížícím se soutěžím v hale spíš odpočinkovější ráz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší česká sporotvkyně loňského roku Zuzana Hejnová trénuje v Jihoafrické republice

Už má ale za sebou první závody. Na nich si v Africe otestovala, že je na správné cestě a časy 52 celých 85 setin sekundy na čtvrtce a 24,23 na poloviční trati českou atletku uklidnily.

„Dopadly dobře. Přiblížila jsem se výkonům z roku 2013, což je pro mě důležité. Je to na dobré cestě a musím akorát vydržet zdravá,“ doplňuje Hejnová.

A srovnání se sezonou 2013 je hodně optimistické, protože v tomto roce neprohrála na trati 400 metrů překážek jediný závod, včetně světového šampionátu a podniků Diamantové ligy. Z afrického soupeření s místními atletkami si ale kromě dobrého pocitu odnesla i netradiční zážitky

„Byly to veřejné závody. Takže zážitek spíš pro ostatní, že si s námi mohli zazávodit. Ale samozřejmě konkurence nebyla žádná a atmosféra taky ne. Ale nemuseli jsme na trénink,“ usmívá se česká atletka.

Teď má dvojnásobná mistryně světa v plánu dva závody z nově vzniklé World Indoor Tour - 17. února ve Stockholmu poběží 400 metrů a o tři dny později v Glasgow 800 metrů a nakonec se představí i na domácím mistrovství republiky v nové hale v Ostravě, kam se šampionát přestěhoval z tradičního dějiště pražské Stromovky.

Na vrchol halové sezony - světový šampionát v Portlandu se ale nechystá, i když pokud by předvedla v únoru skvělé časy, změně plánu se úplně nebrání.

„Mám letenku na jaro zase do Afriky. Všichni počítají se tím, že na mistrovství nepojedu. Sice nikdy nic není definitivní, ale v plánu to zatím nemám,“ nechává celou věc kolem březnové účasti na šampionátu ve Spojených státech atletka Zuzana Hejnová zatím otevřenou.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme