Super Bowl bude soubojem obrany i s útokem i hvězd z roky starého draftu

Před pěti lety byly týmy Caroliny a Denveru po základní části NFL na posledních místech tabulky a tedy bez play-off. V draftu pak ovšem položily základy toho, aby dnes mohli usilovat o triumf v Super Bowlu. Ten se bude hrát od půl jedné v noci našeho času na stadionu v kalifornské Santa Claře.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

50. Super Bowl bude hostit San Francisco

50. Super Bowl bude hostit San Francisco | Zdroj: Reuters

„Do Super Bowlu postoupily nejlepší útok v lize na straně Caroliny a nejlepší obrana na straně Denveru. Čím lepší týmy se potkají, tím drobnější chyby rozhodnou,“ myslí si hráč Prague Black Panthers a komentátor amerického fotbalu na stanicích SportTV Jan Dundáček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Carolina a Denver byly před pěti lety v NFL poslední, dnes se utkají o Super Bowl

„Postup obou týmů je trochu překvapení. Denver sice hrál dobře, ale Carolina byla hodně podceňovaná. Ale na konci základní části měla nejlepší kádr. Dokonce se říká, že je to nejlépe postavený tým historie NFL. Útok Denveru poměrně kolísá, ale zase ho vede hvězda hvězd,“ zmiňuje Dundáček aktuální formu legendárního quarterbacka Paytona Manninga.

Broncos mají letos bilanci 4 porážek z 18 utkání. Carolina je zatím opravdu suverénní, nevyhrála pouze jediný zápas v sezoně.

„Nemají žádné slabé místo, daří se jim na všech úrovních. Trenérský tým a lidé, kteří jsou zodpovědní za draft a nákup nových hráčů, odvedli výbornou práci. Podařilo se jim to poskládat opravdu dobře,“ doplňuje Dundáček.

Ve zmiňovaném draftu 2011 udělaly oba celky evidentně správná rozhodnutí. Panthers brali z jedničky neortodoxního quarterbacka Cama Newtona, který je může dotáhnout k premiérovému titulu.

Quarterback Manning bude počtvrté bojovat o Super Bowl, možná naposled

Číst článek

Štáb Broncos si z druhé pozice vybral obránce Vona Millera, který jim už dvakrát pomohl do Super Bowlu, ale ještě nikdy se v něm z vítězství neradoval. Díky nim se tak letos poprvé v historii střetnou dva nejvýše postavení hráči z jednoho draftu v jednom Super Bowlu.

„Celý útok Panthers je postavený okolo Cama Newtona, jeho výkony jsou neuvěřitelné. Proti němu bude na druhé straně stát v obraně Von Miller, který mu hru bude rozhodně znepříjemňovat,“ předpovídá reprezentant Jan Dundáček.

Tradiční americkou hymnu před Superbowlem na stadionu místního San Francisca 49ers pro 70 tisíc diváků zazpívá šestinásobná držitelka Grammy Lady Gaga. Poločasovou show obstará skupina Coldplay společně s Beyoncé a Bruno Marsem.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme