Pražští taxikáři ukončili protest na magistrále. Blokovali ji zhruba osm hodin

Taxikáři ukončili protest na pražské magistrále. Část z nich zamířila k magistrátu hlavního města. Akci dnes svolala Asociace koncesionářů v taxislužbě (AKT), která tak chtěla vytvořit tlak na magistrát. Řidičům vadí údajně nelegální konkurence i otázka maximální ceny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražští taxikáři blokují magistrálu, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci'

Pražští taxikáři blokují magistrálu, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci' | Foto: Filip Jandourek

„Stávka není formou vyjednávání. Jakmile přestanou stávkovat, budeme s nimi jednat,“ oznámila kolem poledne ve vysílání České televize primátorka Adriana Krnáčová z hnutí ANO.

Předseda Asociace koncesionářů v taxislužbě Daniel Tarljovski oznámil, že protestující chtějí dát primátorce šanci slib splnit. Po 13. hodině proto začali taxikáři magistrálu opouštět.

Pražskou dopravní tepnu blokovalo asi 200 aut přibližně osm hodin. Protest byl oficiálně nahlášen na pět dní. Od brzkého rána byly na magistrále neprůjezdné dva pruhy v každém směru, jeden ponechali taxikáři volný. Na místě se proto tvořily kolony.

OBRAZEM: Pražští taxikáři blokují magistrálu, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci'

Číst článek

Řidiči taxislužby požadují zvýšení sazby na kilometr, kterou magistrát stanovil na 28 korun, a zrušení alternativní konkurenční dopravní služby Uber.

Ne všichni ale s dnešním protestem souhlasili. Distancovala se od něj třeba Taxi Praha a podle jejího jednatele tlumočí AKT názor jen menšiny řidičů.

V Praze je podle informací magistrátu 2000 aktivních provozovatelů taxislužeb, přes 4600 evidovaných vozidel a téměř 5500 řidičů. Část řidičů jezdí pro konkrétní taxislužbu, většina získává zákazníky přes dispečink.

Pražští taxikáři blokují magistrálu, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci' | Foto: Filip Jandourek

Pražští taxikáři blokují magistrálu, kvůli cenám i 'nelegální konkurenci' | Foto: Filip Jandourek

ČTK, ČRo, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme