Letos se začne s opravami objízdných tras nedokončené dálnice D8

10. únor 2016

Řidiči na Ústecku se musí letos připravit na dlouhé kolony. Na konci tohoto roku se má motoristům otevřít dálnice D8. Pak by silničáři měli opravit objízdné trasy chybějícího úseku dopravní tepny Praha - Drážďany. Už letos se začnou práce na silnici Lovosice - Ústí nad Labem, která vede podél řeky Labe.

Opravy navážou na rekonstrukce z loňského roku. Tehdy opravili silničáři úsek v Pražské ulici v Ústí nad Labem, dál potom kolem Dolních Zálezel na Ústecku a také u Litochovic nad Labem. Řidiči se tak budou muset i letos potýkat s kolonami, které se rozhodně během oprav na této frekventované silnici objeví.

Podle Jana Rýdla z Ředitelství silnic a dálnic dostane vozovka úplně nový povrch na celkem čtyřech kilometrech. Práce vyjdou na víc než 60 milionů korun.

Silnice podél Labe ale není jedinou objízdnou trasou D8. Opravit se má postupně také silnice první třídy číslo 8 mezi Teplicemi a Lovosicemi, která je druhou objízdnou trasou chybějícího úseku dálnice D8 přes České středohoří. Vedle toho budou silničáři postupně opravovat i další silnice, které potřebují při výstavbě autostrády.

Stavbaři i pokročili s výstavbou mostu přes Uhelnou strouhu poblíž Radejčína na Ústecku. A dál pracují také na tzv. řehlovickém zářezu. To je místo poblíž budoucí velké mimoúrovňové křižovatky Řehlovice, které musí dělníci zajistit a zpevnit kvůli špatnému podloží.
Termín dokončení a otevření dálnice, tedy 16. prosinec tohoto roku, stále platí.

autor: bach
Spustit audio