Snowboardistka Pančochová vstoupí do SP na bostonském baseballovém stadionu

Baseballový Fenway Park v Bostonu čeká po více než 100 letech od jeho otevření jedna velká premiéra. Na stadionu pro téměř 40 tisíc diváků se představí hvězdy světového freestyle lyžování a snowboardingu včetně Češky Šárky Pančochové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárce Pančochové se vrátil její pověstný úsměv

Šárce Pančochové se vrátil její pověstný úsměv | Zdroj: Reuters

„V Americe je to jeden z největších akčních sportů. Kdybych to porovnala se sporty u nás, je to jako fotbal,“ přidává svůj náhled na pozici snowboardingu ve Spojených státech Šárka Pančochová, pro kterou bude bostonský Big Air vstupem do aktuálního Světového poháru.

Bostonský stadion, kam chodí na zápasy místních Red Sox pravidelně více než 37 tisíc diváků, si na dva dny přivlastní fanoušci zimních sportů. Místo tradiční baseballové Major League tam budou nejlepší světoví závodníci předvádět triky jak na snowboardu, tak na lyžích, na zasněžené gigantické konstrukci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obří rampy na stadionu Bostonu Red Sox si všiml také reportér ČRo Jakub Marek


Velkého zájmu médií o tzv. extrémní zimní sporty si všimla při nedávných X-Games v Aspenu i olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková: „Je to televizní závod, je strašně moc reklam, proto je to tak zdlouhavé. Je to pár jízd ale trvá to dvě hodiny.“

Při poslední příležitosti třeba diváci dopodrobna zkoumali rozdíly mezi Češkou a americkou hvězdou Lindsey Jacobellisovou. „Na půlce obrazovky jsem byl já, na půlce ona. Řešili, že já jsem vyhrála olympiádu, ona ne, ale zase devětkrát vyhrála X-Games,“ přibližuje Eva Samková.

Obdobný scénář se dá očekávat i během Světového poháru v Bostonu, protože všechny finálové bloky bude živě přenášet stanice NBC sports.

 

This is just rad #Fenway #boston #snowboarding

Zveřejnil(a) Šárka Pančochová dne 10. únor 2016

Na netradiční závod se těší i největší domácí hvězdy. „Závodit na zdejším baseballovém stadionu je něco skvělého. Pořád se mi zdá těžko uvěřitelné, že budeme létat na téhle 140 stop vysoké rampě. Navíc tady prý bude plno lidí, takže očekávám úžasnou atmosféru,“ rozhlíží se po Fenway Parku snowboardista Sage Kotsenburg.

„Je to velký posun pro náš sport a o něčem takovém by se nám před pár lety ani nesnilo. Je to prostě neskutečné,“ natěšený olympijský vítěz ve slopestylu.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme