Slavia má pro Milana Škodu nabídku z Číny. Tvrdík: Věřím, že je výhodná jak pro klub, tak pro něj

Dnes začíná jarní část fotbalové Synot ligy, ze které během zimy zmizely výrazné postavy, jako třeba Jiří Skalák z Mladé Boleslavi, David Pavelka z Liberce nebo Václav Procházka z Plzně. Dál se ale bude v Česku chodit na jiného reprezentanta a druhého nejlepšího střelce loňského ročníku. Slavia nenechala odejít za lukrativní arabskou nabídkou Milana Škodu. Ale jak zjistil Český rozhlas, už pro něj má nabídku z Číny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda má reálnou šanci dostat se díky výkonům v posledních týdnech do reprezentace

Milan Škoda má reálnou šanci dostat se díky výkonům v posledních týdnech do reprezentace | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Představte si, že Milanovi Škodovi musíte vysvětlit to, že je dobré hrát za Slavii, když má na stole smlouvu, která mu zaručuje za rok a půl 60 milionů korun čistého. To si myslím, že jsme předvedli docela slušný výkon. Neříkám, že to úplně pochopil, ale smířil se s tím,“ prozradil prezident pražské Slavie Jiří Šimáně.

„Chtěl jsem to řešit, ale vlastně se se mnou sešli, až když to bylo rozhodnuté. Tam mi to nějak vysvětlili. Nemohl jsem na to nic říct. Bylo mi oznámeno, že to nejde,“ přiznal Škoda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reprezentační útočník Milan Škoda má slíbené angažmá v Číně. Slavia ho udržela pro ligové jaro a v zimě mu nedovolila odejít do Arábie

Takhle vypadá licitace, když přijde pohádková nabídka pro fotbalistu, který ve 30 letech cítí, že je nejvyšší čas finančně se v zahraničí zajistit do konce života, kdežto klubu se tohle načasování vůbec nehodí.

Slavia teď nepotřebuje peníze, ale sportovní úspěch. A její prezident Jiří Šimáně navíc doufá, že v létě po mistrovství Evropy může za Škodu získat ještě víc.

„Slavia také nedostala špatnou nabídku. Přišla na něj dobrá nabídka. Ale myslíme si, že pokud Milan Škoda bude hrát na Euru, jestli se tam nominuje, a my ho dnes považujeme za nejlepšího útočníka, který v Česku je, myslím, že jeho cena půjde nahoru,“ naznačil.

Fotbalové lize chybí kreativní hráči, stěžuje si Antonín Panenka

Číst článek

V sobotní jarní premiéře proti Brnu kvůli zranění Škoda nenastoupí, ale aby potom kanonýr hrál s chutí, a ne jako na řetězu držený nevolník, už teď má Slavia pro Milana Škodu jiného a také bohatého nápadníka z východu.

„Škodovi jsme neumožnili odejít za nabídkou, která se dá označit za nabídku snů, deklarovali jsme, že se pokusíme pro něj najít jiné budoucí uplatnění. A já myslím, že dneska mohu říct, že pro Milana Škodu máme nabídku z jednoho z čínských fotbalových klubů. Věřím tomu, že nabídka je výhodná jak pro klub, tak pro Milana,“ řekl Českému rozhlasu Jaroslav Tvrdík, zástupce čínských majitelů Slavie.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme