Poosmnácté a naposledy. Fanoušci nominovali Bryanta do Utkání hvězd NBA

Nejlepší basketbalová soutěž světa, zámořská NBA, přerušuje svůj zápasový program základní části jen zřídka. Jedním z mála důvodů, který ale ani fanouškům nevadí, se jmenuje All-star víkend. Ten nadcházející bude výjimečný ze dvou důvodů. Bude se hrát poprvé v historii v Kanadě a navíc se bude loučit hrající legenda Kobe Bryant.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kobe Bryant bude hrát své poslední Utkání hvězd

Kobe Bryant bude hrát své poslední Utkání hvězd | Zdroj: Reuters

Základní pětky obou výběrů už tradičně volí fanoušci, a tak není překvapení, že si Utkání hvězd po dvou letech, kdy se nemohl zúčastnit kvůli zranění, znovu zahraje letos se loučící veterán Kobe Bryant, který jinak s trápícími se Lakers nemá v průběhu sezony příliš důvodů k radosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kobe Bryant dostal téměř dva miliony hlasů, nejvíc ze všech nominovaných do utkání hvězd NBA

„Tři hráči překonali hranici milionu hlasů, nejvíc z nich, takřka 1,9 milionu dostal Kobe Bryant, který se chystá na poslední All-star víkend,“ seznamoval fanoušky s výsledky hlasování populární komentátor americké televize TNT Ernie Johnson.

Dodal, že dvě největší hvězdy současnosti - druhý Stephen Curry a třetí LeBron James - dostali o 300 tisíc, respektive o půl milionu hlasů méně.

Takový rozdíl překvapil i samotného Bryanta. „Musím fanouškům opravdu poděkovat. Je pro mě neskutečně těžké slovy vyjádřit, co to pro mě znamená. Hlasování ukázalo, že lidi dokážou ocenit, co jsem pro basketbal za svou kariéru udělal,“ svěřil se Bryant, který v All-star debutoval před 20 lety.

„Chci se jim za to odvděčit tím, že předvedu to nejlepší, co ve mně ještě zbývá, i když fyzicky na tom nejsem vůbec dobře. Opravdu si cením, že jsem tuhle poslední možnost dostal a za ni děkuji,“ svěřil se zámořským médiím po zatím posledním zápase v základní části osmatřicetiletý rozehrávač.

Osmnáctinásobný účastník je v historické tabulce druhý - rekord jeho bývalého spoluhráče z Lakers Kareema Abduula Jabara, který si ho zahrál devatenáctkrát, už nepřekoná.

Bryant se ale podle svých slov pokusí zaútočit na jiný rekord. Spolu s Bobem Petitem byl totiž čtyřikrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd a pátým ziskem ceněné trofeje by se znovu nesmazatelně zapsal do historie basketbalu.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme