Baník se chystá na druhou ligu. Nebučte na hráče, prosí fanoušky nový majitel

Na jaře se ve fotbalové lize očekává tvrdý boj o titul i o to, kdo doprovodí Baník Ostrava do Fotbalové národní ligy. Ostravský klub je s pouhými čtyřmi body beznadějně poslední a od sestupu po dlouhých 50 letech ho nespasí zřejmě nic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Brabec, nový majitel Baníku

Václav Brabec, nový majitel Baníku | Zdroj: ČTK

„V životě jsem nezažil, že by měl nějaký klub čtyři body. A na zázraky nevěřím,“ má jasno trenér Baníku Vlastimil Petržela. Ví, že se čtyřmi body po polovině soutěže se ještě nikdo v historii našeho fotbalu nezachránil.

Naivní není ani nový majitel klubu Václav Brabec. „Bookmakeři napříč všemi sázkovými kancelářemi mají jasno, že Baník sestoupí. Bavil jsem se o tom s panem Vrtěm a Markem Jankulovským. Oba dva mě překvapili, byli optimističtější, ale do pěti procent,“ nechává si zbytky naděje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baník má po podzimu jen 4 body a nedá se očekávat, že by se jeho výsledky na jaře zlepšily

Jenže proti Baníku hraje takřka vše. V zimě došlo k několika dalším odchodům, ve zdecimovaném týmu chybí na mnoha postech konkurence, na soupisce není jediný třicátník a věkový průměr mančaftu je pouhých 22 let.

„Nevím, jak to na ně zapůsobí, když budou hrát před velkým stadionem proti daleko zkušenějším klukům. Mám strach, aby se nesesypali. Chtěl bych požádat fanoušky, aby na ně nebučeli a nepískali, i když pojedou s trojkou z každého utkání. Bojují za sebe i za Baník. Nic jiného nám nezbývá,“ uvědomuje si podnikatel.

Reálný cíl je tedy jediný. Zkonsolidovat mužstvo a začít ho připravovat na druhou nejvyšší soutěž. To si vyžádá posílení klubu na všech frontách. Možná trochu překvapivě i v ekonomické rovině.

STREAM: Baník vstupuje do fotbalového jara v Boleslavi. Proti němu stojí Baroš

Číst článek

„Rozpočet budeme muset posílit, jestli budeme chtít projít druhou ligou jako nůž máslem a vrátit se. Druhá liga je trošku jiná, hraje se jinak a bude to velmi složité. Týmy jako Olomouc nebo Zbrojovka měly velké problémy se vrátit,“ čerpá z nedávných zkušeností dalších moravských týmů majitel Václav Brabec.

První zápas Baníku pod novým trenérem Vlastimilem Petrželou můžete sledovat v našem přímém přenosu. Stream zápasu v Mladé Boleslavi začíná ve 14 hodin.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme