Bývalý šéf ruské antidopingové agentury zemřel dva měsíce po rezignaci na infarkt

Zemřel bývalý výkonný ředitel ruské antidopingové agentury RUSADA. Padesátiletý Nikita Kamajev podle oficiálních zpráv podlehl rozsáhlému infarktu. Z čela agentury odstoupil v prosinci minulého roku kvůli dopingovému skandálu v atletice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští atleti trénují na halové MS zbytečně, kvůli dopingovému skandálu o účast přijdou Atletika

Ruští atleti trénují na halové MS zbytečně, kvůli dopingovému skandálu o účast přijdou Atletika | Zdroj: Reuters

Nikita Kamajev se vrátil z výletu na běžkách a udělalo se mu nevolno, příjezdu záchranky už se nedočkal, tyto podrobnosti oznámil bývalý generální ředitel ruské antidopingové agentury RUSADA Ramil Chabrijev.

Ten uvedl, že si nevzpomíná, že by si Kamajev někdy na srdeční potíže stěžoval. A podobně mluvila i současná šéfová agentury Anna Ancelovičová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nenadálé smrti bývalého výkonného ředitele antidopingové agentury RUSADA Nikity Kamajeva mluvil zpravodaj ČRo Martin Dorazín

Nikita Kamajev byl výkonným ředitelem RUSADA pět let, od roku 2011 do konce minulého roku, kdy celé vedení agentury odstoupilo. Nové vedení má provést reorganizaci ruského antidopingového systému.

Příčinou se stala zpráva světové antidopingové agentury WADA, podle které dopingové skandály v atletice krylo nejen vedení sportovní federace a antidopingová agentura, ale také politici.

Rusko bylo kvůli obvinění z rozsáhlého a státem řízeného podávání dopingu atletům v listopadu vyloučeno z mezinárodní asociace IAAF a moskevská laboratoř přišla o licenci.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme