Depo dopravního podniku zažilo ovace ve stoje. Konal se tu Utajený koncert

15. únor 2016

Druhý koncert orchestru opery Jihočeského divadla ze série Utajené koncerty zavedl návštěvníky do depa českobudějovického dopravního podniku. V garážích autobusů zazněly v pátek večer dvě Gershwinovy skladby: Američan v Paříži a Rapsodie v modrém.

Na koncert vyrazilo přes 500 diváků. Místo vstupenky do divadla měli jízdenku na autobus a čekali nedaleko Jihočeského divadla. Většina z nich do poslední chvíle netušila, kam se pojede. „Těšíme se moc, ale kde to bude, vůbec nevíme,“ znělo v davu.

Cesta nakonec netrvala ani 10 minut. Ředitel divadla Lukáš Průdek vsadil tentokrát na dobré vztahy s dopravním podnikem a velké pódium a koncertní zázemí tak vyrostlo v depu opravny autobusů na Novohradské ulici.

„Všechno jde podle plánu, právě najíždí poslední autobus, ze kterého vystupují lidé. Máme plno, 510 lidí, takže velká radost,“ komentoval před začátkem.

Také návštěvníci místo ocenili. „My jsme to podle těch indicií tipovali a je to úžasné, hrozně se mi to líbí. Navíc Gershwin je moje,“ komentoval Jiří Hruška z Českých Budějovic.

Orchestr opery Jihočeského divadla dirigoval Mario de Rose. „Užívám si to tu, je to neotřelý nápad. Pro hraní orchestru to sice není ideální místo, ale jsem tím opravdu nadšený,“ řekl.

Gerschwinovy skladby Američan v Paříži a Rapsodie v modrém zvedly diváky ze sedadel. Depo opravny autobusů zažilo ovace ve stoje. Už teď je zřejmé, že cyklus Utajených koncertů bude mít v příští sezóně své pokračování a své věrné příznivce.

autor: Vendula Kostohryzová
Spustit audio