Městská policie v Liberci umístí na neoficiální parkoviště varovné cedule. Kvůli krádežím aut

15. únor 2016

Městská policie v Liberci se chce zaměřit na parkování řidičů na neoficiálních parkovištích. Parkováním na místech, které k tomu nejsou určené, řidiči riskují krádež svého auta. Na parkování na neoficiálních místech se zaměří liberečtí strážníci, kteří na těchto místech plánují varovné značky.

„Ti, co neparkují na oficiálních parkovištích, se většinou chtějí vyhnout poplatku za parkování nebo proto, že je jejich cíl dostupnější,“ tvrdí Lukáš Poruba, strážník Městské policie v Liberci.

Podle strážníků se auta kradou nejčastěji v okolí vysílače Ještěd, na Trianglu a Televizní cestě. Podle statistik se v roce 2015 na Liberecku ztratilo kolem 300 automobilů.

„Za leden máme zatím nahlášeno přes 40 krádeží vozidel v Libereckém kraji, na Liberecku jich je kolem šestnácti,“ říká mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Nejčastěji se kradou vozy české značky Škoda, následují auta Volkswagen a na třetím místě v počtu kradených vozidel je značka Renault.

Varovné značky, které by měly řidiče odrazovat od parkování na neoficiálních místech, plánují strážníci umístit na Výpřež pod Ještědem. „Proč jsme si vybrali Ještěd, je z toho důvodu, že na Ještěd míří hodně turistů,“ vysvětluje strážník Lukáš Poruba. „Cedule, které zde budeme umisťovat, budou pojištěné a počítáme s tím, že se je někdo bude snažit odstraňovat, a tak je budeme obnovovat,“ doplňuje Lukáš Poruba.

autor: Eva Malá
Spustit audio