Novák očekával vydařenou sezonu Sáblíkové. Rychlobruslařku dvě zlata z MS nadmíru těší

Vítězka evropského šampionátu ve víceboji, dvojnásobná zlatá medailistka z mistrovství světa na individuálních tratích a poprvé také nejrychlejší žena v závodě Světového poháru na 1500 metrů. Tím vším se už letos může pochlubit rychlobruslařka Martina Sáblíková. K velké radosti trenéra Petra Nováka, který už v létě věřil, že by tato sezona mohla být nadmíru úspěšná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost úspěšné dvojice. Martina Sáblíková a Petr Novák

Radost úspěšné dvojice. Martina Sáblíková a Petr Novák | Zdroj: ČTK

„Jestliže Martina v létě jezdí osobáky na kole a zlepšuje se, čekal jsem, že to bude dobré i v zimě. Trochu jsme experimentovali a musel jsem být opatrný, ale ukázalo se, že je vše v pořádku,“ uvedl na adresu Martiny Sáblíkové její kouč Petr Novák.

Trojnásobná olympijská vítězka si letošní sezonu skutečně užívá. Není divu. Po mistrovství světa v Kolomně má splněno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychlobruslařka Martina Sáblíková si do tréninkového deníku před sezonou zaznamenává své cíle a očekávání

„Před sezonou si píšu do tréninkového deníku, co od ní očekávám. Je hloupé po těch x letech, které mám za sebou, tam nepsat, že bych nechtěla aspoň jedno zlato. Byl by to pro mě pokles a já jsem hrozně ráda, že si to můžu odfajfkovat. Dvě zlata pro mě opravdu moc znamenají,“ řekla Sáblíková.

Dosavadní výsledky dávají osmadvacetileté české reprezentantce pro zbytek sezony především klid. Soupeřkám nedává velkou šanci. I když například vítězství na tříkilometrové trati o osm setin sekundy před Nizozemkou Ireen Wüstovou bylo hodně těsné.

„Na trojce stříbro moc daleko nebylo. Ireen mi po závodě řekla, jestli jsem nemohla náhodou jet o těch osm setin pomaleji, aby si mohla domů odvézt zlato, ale říkala to jen s nadsázkou,“ usmívala se česká rychlobruslařka.

Po šampionátu na jednotlivých tratích si ovšem trojnásobná olympijská vítězka moc neodpočine. O víkendu se vydá za přípravou do italského Collalba a na začátku března se v Berlíně postaví na start mistrovství světa ve víceboji.

Čas na nějakou dobrotu si ale určitě najde. Původně přemýšlela o svíčkové. „Svíčkovou už jsem přehodnotila, protože dneska ráno v sedm jsem snídala hamburger s hranolky. Mamka se mě na svíčkovou ptala, protože si to přečetla v novinách, a já jsem jí psala, že je změna plánu. Až přijedů domů, asi si dám tlačenku,“ dodala Sáblíková.

Zlaté medaile rychlobruslařky Martiny Sáblíkové z letošního mistrovství světa | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme