Předčasný koncert. Plachetka a SOČR zahrají na Žofíně pro předčasně narozené děti

Mezinárodní operní hvězda Adam Plachetka, Symfonický orchestr Českého rozhlasu a světový operní repertoár. Takový bude dnešní večerní program v pražském Paláci Žofín. Benefiční koncert pro rodiny s předčasně narozenými dětmi se připravoval rok. A proto taky nese název Předčasný koncert.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Plachetka

Adam Plachetka | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Jedním z nejvděčnějších kusů na večerním programu bude zřejmě árie Leporela z Dona Giovanniho. Adam Plachetka ji nikdy na jevišti nezpíval. Zařazuje ji jen na sólové koncerty. Dnešek není výjimkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zkoušce Předčasného koncertu, kde vystoupí Adam Plachetka a SOČR, natáčel redaktor Radek Kříž

„Jako takový bonus nebo návrat k mé cílové skupině tam zazní i tři árie z pera Wolfganga Amadea Mozarta,“ doplňuje.

Adam Plachetka už delší dobu hledal cestu, jak pomáhat. Nakonec se spojil s Nadačním fondem pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Společně pak našli jediný den v letošním roce, kdy mohl operní pěvec na Žofíně vystoupit.

„Oslovili mě zřejmě v nejhodnější možnou chvíli, protože se nám zrovna v té době narodila dcera. A tudíž jsem se dovedl tak trochu naladit do mysli někoho, kdo neměl takové štěstí a nevyšlo mu všechno přesně podle plánů,“ podotýká Plachetka.

Mimo Mozarta zazpívá basbarytonista Adam Plachetka taky árie Rossiniho nebo Donizettiho. Koncert se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu začne v půl osmé večer.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme