Platini vypovídal u odvolací komise FIFA 8 hodin, dnes čeká slyšení Blattera

Co rok trestu, to hodina obhajoby. Tak se dá zaokrouhlit čas, který strávil předseda Evropské fotbalové unie Michel Platini u odvolací komise FIFA. Tato organizace mu před časem zakázala na osm let působení ve fotbalu kvůli platbě považované za úplatek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michel Platiny odcházel od odvolací komise FIFA v dobré náladě

Michel Platiny odcházel od odvolací komise FIFA v dobré náladě | Zdroj: Reuters

„Tady mě pořádně poslouchali lidé, kteří jsou fotbalovou rodinou, kteří ten problém trochu znají a kteří chtějí rozhodnout. Nepřesvědčoval jsem je, samozřejmě jsem řekl vše, co bylo třeba, uvidíme, jestli mi uvěří,“ řekl Michel Platini francouzskému rádiu RTL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovější dění okolo odvolání šéfa UEFA sledoval reportér ČRo Tomáš Kohout

Dodal, že se případně nehodlá dál odvolávat ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu, ale že by řekl fotbalu sbohem a šel by dělat něco jiného. Plánuje stejnou kariéru jako Sepp Blatter, tedy dráhu novináře v rádiu.

Michel Platini přišel k zasedání odvolací komise FIFA pešky a strávil u ní 8 a půl hodiny. Odcházel v dobrém rozmaru a když budovu FIFA opouštěl, sám zavolal novináře, kteří na něj čekali u jiné brány. Rozmlouval s nimi zhruba 10 minut.

Suspendovaný šéf FIFA, Švýcar Sepp Blatter, se také proti osmiletému trestu odvolal. Slyšení před odvolací komisí ho čeká dnes.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme