Biatlonisté jsou zpět ze zámoří. Snad nemoc nezanechá následky, přeje si Moravec

Biatlonová výprava se vrátila ze Světového poháru ze zámořského Presque Isle s výbornými pocity. Ty nejlepší měla po třech vítězných závodech Gabriela Soukalová, která ale cestovala rovnou na soustředění do slovinské Pokljuky. Dobře se měly i její kolegyně ze zlaté štafety. Naopak nejhorší dojmy má pravděpodobně Ondřej Moravec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný víkend českého biatlonu završil Ondřej Moravec

Úspěšný víkend českého biatlonu završil Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Místo sbírání bodů do Světového poháru totiž Ondřej Moravec zvedal z nočního stolku jeden hrnek s čajem za druhým. Závody v biatlonové vesnici Presque Isle si tak vůbec neužil. Ani do jednoho totiž nenastoupil.

„Příčinou jednoznačně byla cesta z Canmore do Presque Isle. Nasedli jsme do letadla, kde bylo čtyřicet, možná pětačtyřicet stupňů. Prostě strašné teplo. A za deset minut tam bylo tak patnáct,“ vzpomíná Moravec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčinou nemoci podle biatlonisty Ondřeje Moravce byla cesta z Canmore do Presque Isle

„Sprint jsem chtěl vynechat a pak se můj stav ještě zhoršil. Přehodnotili jsme to, abych se dal dohromady aspoň na cestu. Šest dní jsem nebyl venku, z toho pět jsem proležel. Potil jsem se, pil jsem čaj,“ vypráví český biatlonista, jenž doufá, že to nezanechá následky: „Skoro tři dny jsem měl osmatřicítky, což není pro mě. Znám své tělo a vím, že to není dobré.“

Naději na dobrou formu na březnovém světovém šampionátu křísila Veronika Vítková. Na desáté místo ze sprintu a šesté ze stíhacího závodu může vzpomínat s větším nadšením než na celou zámořskou cestu.

Nejen proto, že kanadská část se jí nepodařila, ale i proto, že jen cestováním strávil tým skoro dva dny.

„V Presque Isle začal, dá se říct, můj velký biatlon. Jela jsem tam své druhé dorostenecké mistrovství světa. V Canmore jsem juniorskou kategorii končila, takže jsem se těšila, ale nemyslím si, že je ideální pro Světový pohár. Nemají to tam připravené, postavené. V Americe vůbec, v Kanadě to jakž takž šlo. Myslím, že to je náročné pro všechny týmy,“ říká Vítková.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme