Začala jarní fáze Ligy mistrů. PSG porazilo Chelsea, Benfika vyhrála gólem v nastavení

Více než dvouměsíční hladovění po fotbalové Champions League v úterý zažehnaly úvodní zápasy osmifinále. Pařížské Saint-Germain před vlastním publikem zvládlo bitvu s Chelsea, kterou zdolalo 2:1. Benfika Lisabon na vítěznou branku proti Zenitu Petrohrad čekala až do první minuty nastavení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimovič byl v loňském osmifinále LM proti Chelsea vyloučen, v úterý dal vedoucí branku

Zlatan Ibrahimovič byl v loňském osmifinále LM proti Chelsea vyloučen, v úterý dal vedoucí branku | Zdroj: Reuters

Přestože v šatně Pařížanů bylo před zápasem po faux pas obránce Serge Auriera dusno, na jejich výkonu to nebylo znát. Od začátku utkání s Chelsea, které PSG ve vyřazovací fázi Ligy mistrů čelí potřetí v řadě, hráli Pařízané s lehkostí a efektně kombinovali.

První výraznější příležitost si ale připsal londýnský celek. Ve 23. minutě přelétl balon bývalého beka Chelsea Davida Luize a Diego Costa po pohotovém zákroku brankáře PSG Kevina Trappa zazvonil na břevno.

Vedení se přece jen ujalo PSG, které o víkendu remízou s Lille přišlo o sérii šestnácti vítězství v řadě. Zlatan Ibrahimovič po faulu Johna Obiho Mikela trefil z přímého kopu právě nigerijského středopolaře, od něhož se míč odrazil za záda gólmana Thibauta Courtoise.

Obi Mikel ale svou chybu, kdy se ve zdi otočil bokem, ještě do poločasu napravil. Nechytatelnou ranou z malého vápna, kam k němu propadl Willianův roh, vyrovnal na 1:1. Byla to pro něj teprve druhá trefa v Champions League v kariéře.

Zdálo se, že Chelsea vyrovnávací branka pomohla. Hosté působili po přestávce klidněji a mohli jít do vedení, jenže Costovu příležitost znovu zmařil Trapp. A tak opět nastal tlak Pařížanů.

Na svěřence Guuse Hiddinka se valil jeden útok za druhým, Courtois se v bráně nestíhal otáčet. Střely Ángela Di Maríi a Lucase Moury ještě zlikvidoval, do sítě neprotlačil míč ani Blaise Matuidi.

Podařilo se to až v 78. minutě Edinsonu Cavanimu. Ten si zaběhl za defenzivní linii Chelsea a z úhlu doslova propálil vybíhajícího Courtoise. Pedro se v samotném závěru ještě pokusil o vyrovnání, ale mířil jen do boční sítě. PSG tak doma londýnský tým po dvou letech porazilo 2:1.


V Lisabonu padla jediná branka až v nastavení

Zatímco ve Francii se diváci bavili atraktivním fotbalem i góly, v Lisabonu se na šance čekalo. Až po poločasové pauze pořádně otestoval Alex Witsel ze Zenitu domácího brankáře Júlia Césara.

Benfika mohla jít do vedení v 70. minutě, jenže Nicolás Gaitán po průniku do vápna trefil z úhlu jen gólmana Petrohradu Jurije Lodygina.

Na konci duelu se hostující Domenico Criscito provinil faulem zezadu a po druhé žluté kartě předčasně zamířil do sprch.

Zdaleka však nebylo rozhodnuto. V první minutě nastavení si Jonas naskočil na centr z přímého kopu a přesnou hlavičkou k tyči zařídil Benfice cenné vítězství 1:0.


Výsledky úvodních utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Paris St. Germain - Chelsea 2:1 (1:1)Branky: 39. Ibrahimovič, 78. Cavani - 45.+1 Mikel. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). Diváci: 46.505.

Sestavy:

PSG: Trapp - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti (81. Rabiot), Motta, Matuidi (81. Pastore) - Di María, Ibrahimovič, Lucas (74. Cavani). Trenér: Blanc.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Ivanovič, Baba - Fábregas, Mikel - Pedro, Willian, Hazard (71. Oscar) - Costa. Trenér: Hiddink.

Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad 1:0 (0:0)
Branka: 90.+1 Jonas. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ČK: 90. Criscito (Zenit). Diváci: 48.615.

Sestavy:

Benfica: César - Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu - Samaris, Sanches - Pizzi (71. Carcela-González), Jonas, Gaitán - Mitroglu (64. Jiménez). Trenér: Vitória.

Petrohrad: Lodygin - Aňukov, Garay, Lombaerts, Criscito - Witsel, Javi García - Šatov (81. Žirkov), Hulk, Danny (87. Maurício) - Dzjuba (74. Kokorin). Trenér: Villas-Boas.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme