Stockholmskou halu Globen ovládnou atleti. Na WIT se představí i Hejnová

Do stockholmské haly Globen pravidelně chodí hokejoví fanoušci, ale dnes bude tato specifická stavba patřit příznivcům atletiky. V rámci třetího mítinku nově vzniklé World Indoor Tour se tam představí například dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová nebo loňský halový mistr Evropy na patnáctistovce Jakub Holuša. Organizátoři také slibují hned několik útoků na halové světové rekordy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek | Zdroj: Reuters

Genzebe Dibabaová překonala v červenci v Monaku 22 let staré historické maximum na 1500 metrů a právě tato etiopská vytrvalkyně je pro pořadatele mítinku ve švédském hlavním městě největší nadějí na skvělý výkon.

V hale, ve které hrají své domácí zápasy tři stockholmské hokejové týmy, tentokrát poběží míli a bude útočit na světový rekord Rumunky Melinteové z roku 1990.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisty vystřídají ve stockholmské hale Globen elitní světoví atleti. Poprvé v halové sezoně se na World Indoor Tour představí i Zuzana Hejnová

Na kilometru pak chce bojovat s nejrychlejším časem Ayanleh Souleiman z Džibutska a jeho soupeřem bude i halový mistr Evropy Jakub Holuša.

Letos poprvé se pak v hale ukáže i Zuzana Hejnová, která je podle tréninkových časů v dobré formě.

„Odpovídá to období. Myslím, že dopadly dobře, že jsem se přiblížila výkonům z roku 2013, což je pro mě důležité, že vím, že je to na dobré cestě a že musím akorát vydržet zdravá,“ popisuje dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek.

Celou sezonu podřizuje úspěchu na srpnových olympijských hrách v Riu, a proto pravděpodobně neodletí na březnový světový šampionát v Portlandu. V hale se ale kromě dnešního mítinku ve Stockholmu ještě ukáže.

„20. února bych měla běžet osmistovku v Glasgow, takže tyto dva závody mám v plánu v zahraničí, a potom mistrovství republiky, kde se těším se do Ostravy na novou halu. Ještě nevím, co poběžím,“ přemítá nad domácím šampionátem Hejnová, která na konci února v Ostravě poběží nejspíš 200 nebo 400 metrů.

Právě na delší z těchto dvou tratí se představí dnes večer ve Stockholmu na třetím mítinku nové série World Indoor Tour. Hlavní program začne v 19.30.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme