Homeopatika jsou šetrnou alternativou klasické léčby, nedokážou ale vyléčit všechno

Stále více lidí se při řešení svých zdravotních problémů vrací k přírodě - vyhledávají rady bylinkářů a také se začínají více zajímat o homeopatickou léčbu.

Homeopatie je v zásadě léčba podobného podobným. Jde o způsob léčby na přírodní bázi, při které jsou pacientům podávané malé dávky léčiv, které povzbudí lidský organismus k samoléčbě. Jedná se v mnoha případech o účinnou léčbu některých nemocí, která je zaměřená nejen na postiženou oblast, ale na celé tělo, a také na mentální a emoční stav člověka.

„Na cokoliv si v přírodě vzpomenete, z toho se dají homeopatika vyrobit. Jsou vysoce zředěné, to znamená, že v homeopatické kuličce ta účinná látka v surovém stavu není, je tam jenom její otisk, neboli informace,“ vysvětluje podstatu homeopatik Mirka Slámová z Jablonce nad Nisou, která se homeopatické léčbě dlouhodobě věnuje a dodává: „Tato, v podstatě, energie je nositelem životní síly každého člověka. A jestliže ta energie je stejná s tou životní silou toho člověka, tak je schopná rezonovat a vyprovokovat jeho obranné mechanismy k uzdravování.“

Při řešení zdravotních problémů je nejlepší navštívit homeopata a nespoléhat se na zkušenosti našeho známého s určitým lékem, i když měl stejné příznaky onemocnění jako my.

Lékař - homeopat naordinuje přesný a individuální léčebný plán a po celou dobu léčbu nás bude bedlivě sledovat. Podle toho, jak se bude vyvíjet náš zdravotní stav, může v průběhu léčby měnit indikaci léků.¨

Je však potřeba vědět, že i homeopatie má své hranice - některá onemocnění vyžadují klasickou léčbu, třeba v případě meningitidy, kdy je lepší spolehnout se na silná antibiotika.

Jestli vás téma homeopatie zaujalo, poslechněte si víc z přiloženého audiozáznamu rozhovoru!

Spustit audio