Se zmírněním protikuřáckého zákona nesouhlasí zdravotnický výbor sněmovny

Sněmovní zdravotnický výbor je proti zmírnění protikuřáckého zákona. Po několikahodinové debatě dnes odmítl prakticky všechny pozměňovací návrhy. Podporu nezískal ani ten, který by umožnil kouřit elektronické cigarety v restauracích a barech. Ministerstvo zdravotnictví se ale některým ústupkům nebrání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cigareta, ilustrační foto

Cigareta, ilustrační foto | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Podle náměstkyně Lenky Teska Arnoštové z ČSSD resort do druhého čtení předloží návrh s výčtem míst, kde budou elektronické cigarety povolené.

„Elektronické cigarety bychom nezakázali ve stravovacím provozu, nicméně je otázka, jestli je ponechat například ve školských zařízeních, dopravních prostředcích a na takových veřejně přístupných místech, jako jsou kina nebo divadla,“ přiblížila.

Kritikou nešetřil poslanec občanské demokracie Marek Benda. Ministerstvo si podle něj neuvědomuje, jaké budou mít opatření dopady.

„To jednání mi přišlo jako opravdu mimořádně absurdní. Ministerstvo s tím nic neudělalo. Na řadu věcí říká – ano, víme, že tohle je problém. Nechtěli jsme zakázat prodávat na farmářských trzích víno, nechtěli jsme, nechtěli jsme, nechtěli jsme. Ale nic z toho neupravilo,“ dodal.

Protikuřácký zákon | Foto: Český rozhlas

Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme