Hradecký kraj opět zrušil tendr na modernizaci nemocnice v Náchodě

Tendr na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod je znovu zrušený. Ráno o tom na mimořádném zasedání rozhodla rada Královéhradeckého kraje. Zakázka za víc než miliardu korun má podle úřadu špatně vypracovanou projektovou dokumentaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc | Foto: Filip Jandourek

Dokumentaci pro hejtmanství udělala firma JIKA-CZ ze Smiřic. Za poslední půlrok ale kraj obdržel téměř tisícovku dotazů k doplnění informací.

Hejtmanství bude po firmě chtít vypracování nové projektové dokumentace.

„V prvé řadě teď s tou firmou jednáme o tom, aby velmi rychle napravila to, co je nekvalitní. To je pro nás naprostá priorita. Podíváme se pak velmi důkladně na tu smlouvu a budeme zvažovat, jaká škoda nám byla způsobena,“ říká hradecký hejtman Lubomír Franc z ČSSD.

Firma JIKA-CZ se Českému rozhlasu zatím nevyjádřila. Královéhradecký kraj chce další tendr na náchodskou nemocnici vypsat na přelomu května a června.

Tendr na přestavbu náchodské nemocnice už kraj zrušil i v květnu 2013. Tehdy to odůvodnil nejistým financováním celého projektu z fondů Evropské unie. Za rozhodnutím stály i napjaté termíny zahájení a dokončení stavby.

Podle původních představ se mělo začít stavět již na podzim roku 2012 a vše mělo být hotové nejpozději do konce roku 2015.

ČRo, Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme