Jsem úspěšný fotomodel, směje se Ondřej Bank. Snímek jeho pádu vyhrál World Press Photo

Rakouský fotograf Christian Walgram vyhrál v prestižní soutěži World Press Photo v kategorii sport. Vítězný snímek zachycuje českého lyžaře Ondřeje Banka těsně před pádem při kombinančním sjezdu mistrovství světa v americkém Beaver Creeku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pád Ondřeje Banka v Beaver Creeku

Pád Ondřeje Banka v Beaver Creeku | Foto: Christian Walgram

„Dozvěděl jsem se to až včera od novináře, který také volal ohledně toho. Bylo to pro mě velké překvapení,“ přiznal pro Český rozhlas Ondřej Bank.

Na fotografii letí český lyžař vzduchem kolem ochranné bariéry na jedné lyži, ta druhá letí kousek pod ním.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Bankem mluvila ve vysílání Radiožurnálu Lucie Výborná

„Když jsem tu fotku viděl poprvé, byl jsem ještě potlučený. Ta fotka je povedená. Přemlouvali mě, abychom její verzi použili na komerční věci, ale odmítl jsem to. Nechci na něčem takovém vydělávat,“ komentuje český sjezdař.

Právě na fotografii zachycený okamžik výrazně ovlivnil Bankovu kariéru. Následoval těžký pád, po kterém se několik měsíců zotavoval. Nyní se o hrůzostrašném okamžiku mluví znovu.

„Nevadí mi to. Jsem rád, že jsem úspěšný jako fotomodel. A že se lidé vrací k tomu pádu, to tak prostě je a musím to brát,“ usmívá se Ondřej Bank.

Jeho kariéra se ale nyní nevyvíjí podle představ. Sjezdař vynechal kvůli zranění kotníku a kolena závody Světového poháru před měsícem v Kitzbühelu a chtěl se vrátit tento týden v Chamonix, ale zdravotní stav mu to neumožní.

Trápí ho zejména bolavé koleno, v němž má podle posledního vyšetření otok.

Lucie Výborná, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme