'Finálko' jsem si pohlídala, říká po dalším triumfu ve SP snowboardkrosařka Samková

Podruhé v sezoně a popáté v kariéře vyhrála snowboardkrosařka Eva Samková závod Světového poháru. Tentokrát triumfovala v ruském Sunny Valley poté, co ovládla všechny jízdy včetně kvalifikace. V průběžném hodnocení Světového poháru jí pak po čtyřech startech náleží druhá příčka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

V součtu s kvalifikací jste vyhrála všechny jízdy, vaše spokojenost tedy asi ani nemůže být menší než stoprocentní. Jakou tedy máte náladu?

Nálada je samozřejmě skvělá, protože když člověk vyhraje, má vždycky skvělou náladu. První jízda byla poměrně dobrá, semifinále sice bylo trochu na hraně, protože jsem musela předjíždět, ale alespoň jsem si vyzkoušela něco jiného. Finálko jsem si pak si už dokázala pohlídat. Nemám ještě úplně tolik energie, takže jsem byla trošičku nervóznější, abych to zvládla.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Evou Samkovou mluvila ve vysílání Radiožurnálu Patricie Strouhalová

S jak velkým sebevědomím a pohodou se vlastně jde do závodu, když zvítězíte v kvalifikaci o téměř propastnou sekundu a půl?

Samozřejmě je to uklidňující a to hlavně kvůli tomu, že si můžu vždycky na začátku vybírat nejlepší dráhu, nebo takovou, která si myslím, že je nejlepší pro mě. To je příjemné a dneska to bylo hodně znát. Člověk pak ví, že když se mu to povede, tak že to bude v klidu. Je to ale čím dál tím víc vyrovnané, takže to už není o tom, že bych jim hrozně ujela.

Snowboardkrosařka Samková slaví další triumf ve SP. Zvítězila v ruském Sunny Valley

Číst článek

Vy jste se nechala slyšet, že trať v Sunny Valley připomíná tu olympijskou, která Vám téměř před dvěma lety udělala tolik radosti. Zažila jste teď v Rusku takové malé Déjà vu?

Rusové si mě díky olympiádě pamatovali, takže když jsem pak lezla na stupně vítězů, tak hrozně řvali, a to bylo hrozně hezké. Celkově jsem spokojená i s organizací tady, protože mi to tady přijde jak na olympiádě. Máme tady vlastní vesničku a hrozně hezky se tu o nás starají, takže mi to Soči trochu připomíná.

Olympijská nálada se Vás bude nejspíš držet i příští týden, kdy budete závodit v korejském Pchjongčchangu, dějišti příštích Her. Jak se těšíte na tamní test olympijských tratí?

Jsem na to hrozně zvědavá. Už jsem viděla fotky ze závodů ve slope stylu, a na nich ta trať vypadala naprosto skvěle. Myslím si tedy, že naše trať bude taky skvělá. Organizátoři v Koreji makají, jsou poctiví a hrozně se na to připravují, takže se tam hrozně těším. Doufám, že na tom budu v Koreji minimálně stejně dobře jako tady.

ČRo, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme