Sasko čelí nové vlně útoků proti žadatelům o azyl

Sasko podruhé za poslední 3 dny zažilo násilí proti uprchlíkům. V Budyšíně v noci ze soboty na neděli shořel bývalý hotel, kam se měli příští měsíc nastěhovat žadatelé o azyl. Ve čtvrtek zase dav lidí nedaleko Saské Kamenice blokoval autobus, který přivážel uprchlíky. Spolková země na východě Německa se s incidenty proti migrantům potýká řadu měsíců. Saská metropole Drážďany je také baštou protiislámského hnutí Pegida.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár budoucí ubytovny pro žadatele o azyl v Budyšíně už vyšetřovatelé posuzují jako žhářský útok

Požár budoucí ubytovny pro žadatele o azyl v Budyšíně už vyšetřovatelé posuzují jako žhářský útok | Zdroj: Reuters

Požár budoucí ubytovny pro žadatele o azyl v Budyšíně už vyšetřovatelé posuzují jako žhářský útok. Ještě když hořelo, stála podle policie kolem domu skupina lidí, kteří vykřikovali posměšná a hanobící hesla proti migrantům.

Spolkový ministr spravedlnosti Heiko Maas takové jednání označil za odporné a hnusné. Německá policie čelí kritice kvůli zásahu při předchozím incidentu u Saské Kamenice.

Ve vyostřené atmosféře musela z autobusu částečně vytáhnout skupinu uprchlíků, zatímco na ně venku čekal nepřátelský dav. Podle policistů ale situaci zhoršili i sami uprchlíci, vulgárními gesty a natáčením na mobil skrz okna autobusu.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme