Oteplení a tající sníh zvedly hladiny řek v Plzeňském a Královéhradeckém kraji

Meteorologové kolem páté hodiny ranní odvolali povodňovou výstrahu pro Královéhradecko, Trutnovsko a Klatovsko. Hladiny řek stoupaly kvůli sněhu, který tál na Šumavě, v Krkonoších a Orlických horách. Situaci zhoršovalo oteplení, déšť i silný vítr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodeň (ilustrační foto)

Povodeň (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

První povodňový stupeň dál hlásí meteorologové v Olomouckém kraji, a to na řekách Březná a Moravská Sázava.

Pozor by si měli lidé dávat na poryvy větru. V nárazech může dosahovat rychlosti 55 až 72 kilometrů za hodinu, na horách pak až 90 kilometrů za hodinu. K večeru by měl vítr slábnout.

Druhého povodňového stupně včera dosáhly Vydra v Modravě a také Otava v Rejštejně a v Sušici. Křemelná ve Stodůlkách byla na prvním stupni povodňové aktivity.

První povodňový stupeň byl také na Labi v podhůří Krkonoš a Orlických hor. Na první povodňový stupeň vystoupaly i řeky Zdobnice a Divoká Orlice.

Povodňových stupňů dosáhly šumavské řeky kvůli oblevě tuto zimu už několikrát. Kvůli vytrvalému dešti a tání sněhu na Šumavě vystoupala Otava v Rejštejně a v Sušici a Vydra v Modravě na třetí povodňový stupeň loni 1. prosince, letos 1. února měly opět první povodňové stupně Křemelná, Vydra a Otava.

ČRo, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme